Naslovna Info Gradiška Stručnjaci iz Gradiške na Međunarodnoj konferenciji o investicijama u Novoj Gradišci

Stručnjaci iz Gradiške na Međunarodnoj konferenciji o investicijama u Novoj Gradišci

GRADIŠKA – O investicijama, trendovima i perspektivama razgovarali su učesnici Prve  Međunarodne konferencije „Ključni čimbenici privlačenja investitora“, koja je održana u Novoj Gradišci u organizaciji Industrijskog parka Nova Gradiška. 

Veoma aktivni učesnici bili su i predstavnici Odjeljenja za razvoj i međunarodne projekte Grada Gradiška.

-Tema konferencije bili su investicijski  trendovi u regiji, aktuelno investicijsko stanje nakon pandemije kovid, prilike i mogućnosti za preduzetnike i razvoj investicija u novoj finansijskoj perspektivi, kao i o iskustvima investitora pri ulaganju i investicijskoj klimi u regiji kazala je za portal „Moja Gradiška“ Milana Šmitran, učesnica konferencije.

Pored Grada Gradiška na konferenciji su učestvovale i Razvojna agencija istočne Srbije, Razvojna agencija Republike Srpske, Razvojna agencija Grada Nikšića, Razvojna agencija Grada Zenice, Razvojna agencija Sisačko – moslovačke županije i Javna ustanova za razvoj Međimurske županije.

Vrijedno je pomenuti da u okviru prekogranične saradnje stručnjaci Odjeljenja za razvoj i međunarodne projekte Grada Gradiška zajedno sa kolegama iz Hrvatske, Crne Gore i BiH provode tri zanimljiva projekta. To su projekti Prevencija rizika u prekograničnom području „SAFE TOGETHER“, zatim  „iNnovaNet“ – Inovativne tehnologije za jačanje poslovanja i poboljšanje poslovnog okruženja i projekat „Razvoj kroz digitalne inovativne  habove“.

Autor: B.G. / MojaGradiška.com