Naslovna Info Stranačke koalicije za izbor načelnika Gradiške: Latinović i Adžić utvđuju tabore

Stranačke koalicije za izbor načelnika Gradiške: Latinović i Adžić utvđuju tabore

GRADIŠKA – Novim potpisima više političkih partija u Gradiški su definitivno stvorena dva politička bloka za podršku načelničkim kandidatima na oktobarskim izborima.

Na Konvenciji “Saveza za Gradišku” koalicioni sporazum u korist Zorana Latinovića, kandidata SDS-a za načelnika grada na Savi u još jednom mandatu, osim njegove partije, potpisali su PDP, NDP i Napredna Srpska. Latinović od njih očekuje da budu temelj lokalne vlasti i u narednom mandatu. Osim toga on je uveren i u podršku više manjih partija te nevladinog sektora.

-Smatramo da je ovo sasvim dovoljan politički kapacitet za izbornu pobedu i za skupštinsku većinu. To će nam omogućiti da uspešno vladamo u naredne četiri godine – izjavio je Latinović našoj redakciji naglasivši da će takođe formirati koaliciju sa svim građanima gradiške opštine koji žele bolji život.

Mladen Bosić, predsednik SDS-a koji je prisustvovao ovoj svečanosti kaže da je strankama “Saveza za promene RS” trebalo najmanje vremena da se dogovore u vezi Latinovićeve kandidature za načelnika Gradiške. Identičan stav izneo je i predsednik PDP-a Branislav Borenović koji smatra da je Zoran Latinović dobro radio u poslednje četiri godine i da zaslužuje poverenje njegove partije za još jedan načelnički mandat.

Gotovo istovremeno, Socijalistička partija se sporazumom sa SNSD-om obavezala da će podržati Zorana Adžića (SNSD), kandidata ta načelnika Gradiške.  Mirko Subotić, predsednik Izvršnog odbora i Izbornog štaba gradiških socijalista kazao je da oni slede koaliciju na republičkom nivou i da veruju u Adžićevu pobedu na izborima. Zoran Adžić je istakao da potpis socijalista smatra odlučujućim momentom na predstojećim izborima u Gradiški.  On je prethodno obezbedio podršku DNS-a, Penzionerske, Srpske napredne te Stranke “Radom za boljitak”. Izvesno je da njemu na indirektan način ide u prilog i delovanje Izvornog SDS-a koji uveliko agituje protiv Zorana Latinovića. Karkteristično je da su partije sa kojima je gradiški SNSD potpisao sporazume o podršci načelničkom kandidatu, pre četiri godine bile na strani Zorana Latinovića. To bi, smatraju u ovdašnjim političkim kuloarima, mogao biti odlučujući faktor na oktobarskim izborima.

Dončić ponovo predsednik SO Gradiška

Koalicioni partneri sa kojima je SDS potpisao sporazume navodno su opredeljeni da Radislav Dončić (PDP) ponovo dobije funkciju predsednika a Saša Lazić (SDS) potpredsednika SO. U ovoj koaliciji veruju da su oni dobro radili a načelnik Latinović je nakon potpisivanja konvencije javno pohvalio Dončića.

Euro Blic Milan Pilipović