Naslovna Sport Fudbal Stojnić i Sredojević kandidati za trenera Kozare

Stojnić i Sredojević kandidati za trenera Kozare

Gradiška – U Fudbalskom klubu Kozara još se ne stišava bura oko iznenadnih ostavki trenera Saše Krupljanina i sportskog direktora Igora Jankovića, piše “Glas Srpske”.

Neočekivani potez mladog stručnjaka uoči gostovanja Kozare u Novom Gradu (poraz od 0:1) uzburkao je strasti u klubu, pa je na mjesto trenera privremeno sjeo čovjek iz sjenke Stojan Timarac.

– Priznajem da nas je sve u klubu odluka trenera zatekla, iz prostog razloga što ne znamo motive takvog poteza. Nazvao je telefonom i rekao da podnosi neopozivu ostavku i da ne želi više da radi u klubu. Bilo je to sve. Izbora nismo imali – naglasio je predsjednik Kozare Jovica Bulović.

Iako nije želio da govori o imenima, predsjednik Kozare najavio je da će u narednom periodu razgovarati sa nekoliko kandidata za mjesto šefa stručnog štaba. Nezvanično se saznaje da su u prvom planu trenutno slobodni treneri Borče Sredojević i Velimir Stojnić, dok bi na klupu mogli da sjednu Miloš Pojić, trener Slobode iz Mrkonjić Grada, kao i Siniša Đurić (Sloga DIPO). Na sjednici Upravnog odbora Kozare prihvaćena je ostavka trenera, a sa sportskim direktorom Igorom Jankovićem, koji je takođe podnio ostavku, obaviće se razgovor po njegovom povratku sa Kipra, gdje je sa A reprezentacijom BiH.

– Odlučili smo da u subotu ekipu Kozare u Gradišci sa klupe u meču sa Vlasenicom predvodi pomoćni trener Timarac. Koliko će ostati na toj poziciji, zavisi od rezultata. Kozara je veliki klub i ne smije sebi dozvoliti da se pojedinci igraju njenim ugledom. Uprava na čijem sam čelu je homogena, mnoge stvari uspješno je riješila i čista obraza može stati pred igrače jer je plata redovna – dodao je Bulović.

Kozara poslije desetog kola Prve lige RS zauzima sedmu poziciju na tabeli sa 14 bodova.

Krupljanin bez komentara

Trener koji je na kormilu kluba proveo sedam mjeseci od 12 godina, koliko je u Kozari, ni poslije nekoliko dana odmora ne želi da priča o svom potezu.

– Nemam komentar i ne bih pričao ništa protiv Kozare jer mi je klub u srcu. Ne podudaraju nam se neke stvari i vrijeme će pokazati ko je u pravu. Kozara je najvažnija. Otišao sam čista obraza i sa igračima nisam imao nikakav konflikt jer su to pravi momci – rekao je sada već bivši trener Kozare Saša Krupljanin.