Naslovna Info Gradiška Stiže nova oprema za Gorsku službu spasavanja

Stiže nova oprema za Gorsku službu spasavanja

GRADIŠKA – Zamjenik gradonačelnika Gradiške Dragana Ilić i direktor Kompanije “MIPEKS AUTO” Republike Srpske Radojica Obradović su potpisali ugovor o nabavci opreme za potragu i spasavanje, čija je vrijednost 240 000 KM.

Ugovor je u prostorijama Gradske uprave potpisan u okviru projekta “SAFE TOGETGER – Risk prevention in the cross -border area”, a riječ je o prevenciji rizika u prekograničnom području. Partneri na projektu koji se sufinansira od strane Evropske unije su Grad Gradiška, Hrvatska i Crna Gora.

Iz komapnije MIPEKS AUTO Republike Srpske ističu da su spremni da na vrijeme isporuče potrebnu opremu svjetskih renomiranih proizvođača.

„Radi se o opremi za spasavanje iznad i pod vodom, od komunikacione do direktno spasilačke, tu je i čamac sa motorom“ rekao je Obradović.

Zamjenik gardonačelnika Gradiške Dragana Ilić rekla je da je projekat veoma važan, jer zahvaljujući njemu osnovana je Gorska služba spasavanja u Gradišci.

„Zatim smo rekonstruisali edukativni centar u selu Kozara,a ovdje smo potpisali ugovor vrijednosti 240. 000 KM. Ovo je sve u cilju sigurnijeg življenja svih naših građana“ dodala je zamjenik gradonačelnika Gradiška.

Grad Gradiška je partner na ovom prekograničnom projektu a ukupna vrijednost projekta je preko 1.400 000 evra. Projektni iznos namijenjen za Gradišku je blizu 467.000 evra od čega Grad Gradiška učestvuje sa 15% predviđenog budžeta.

„Mi smo u fazi nabavke opreme te planiramo edukaciju za našu Gorsku službu spasavanja“ rekao je Nemanja Davidović, projektni koordinator.

Realizacija projekta trajaće do novembra 2022. godine. Iz Gradske uprave se nadaju nastvaku pojekta u narednom periodu.

Izvor: RTVG, foto: Moja Gradiška