Naslovna Info Gradiška Stipendisti Opštine Gradiška potpisali ugovore

Stipendisti Opštine Gradiška potpisali ugovore

GRADIŠKA – Stipendisti Opštine Gradiška potpisali su ugovore o stipendiranju u akademskoj 2017/18. godini sa načelnikom Opštine Zoranom Adžićem.

Adžić je istakao da će lokalna zajednica u akademskoj 2017/18. godini stipendirati 191 studenta i da je u budžetu Opštine za ove namjene planirano 250.000 KM.

-Lokalna vlast se mora truditi da zadrži mlade ljude na ovim prostorima jer je to jedina šansa razvoja i napretka Opštine Gradiška i Republike Srpske – naglasio je Adžić.

Prvo čovjek je istakao da je obaveza lokalne uprave da stvori što bolje uslove da studenti, po završetku fakulteta, stečana znanja primjene na području opštine Gradiška.

Načelnik Adžić je podsjetio da se godišnje za Javnu predškolsku ustanovu „Lepa “Radić “ iz budžeta izdvaja oko 1.350.000 KM za sve sadržaje koje ta ustanova pruža, a pored redovnog stipediranja studenata i ove godine je izdvojeno 180.000 KM za subvenciju prevoza srednjoškolaca na prostoru opštine Gradiška.

-Prvi put smo ove godine na Svetosavskoj akademiji uveli nagrade za prosvjetno- pedagoške radnike koji su obilježili 2017. godinu, u kategoriji razredne nastave, nastave od petog do devetog razreda i srednjoškolskog obrazovanja, jer želimo da istaknemo najuspješnije prosvjetne radnike i da takvom gestom pokušamo da vratimo status i ugled prosvjetnih radnika jer smatramo da su prosvjetni radnici temelj obrazovanja svih novih generacija, odnosno pretpostavka svih naših mogućnosti privrednog i društvenog razvoja razvoja – rekao je načelnik Adžić.

Visina stipendije u akademskoj 2017/178. godini iznosit će 120 KM i isplaćivaće se narednih deset mjeseci.