Naslovna Info Gradiška Stiglo pedesetoro djece sa Kosova u Gornje Podgradce

Stiglo pedesetoro djece sa Kosova u Gornje Podgradce

GRADIŠKA – U Gornje Podgradce kod Gradiške stiglo pedesetoro djece iz opština Novo Brdo i Gnjilane sa Kosova i Metohije.

Domaćini svojim vršnjacima biće učenici Osnovne škole “Mladen Stojanović” i njihovi roditelji. Djeca s Kosova i Metohije boraviće u potkozarskom kraju do 27. avgusta. Direktor škole u Gornjim Podgradcima Miladin Branković rekao je da su i učenici i njihovi roditelji sa zadovoljstvom prihvatili da budu dobri domaćini djeci sa Kosova koja će boraviti u nekoliko potkozarskih sela. On je dodao da će nastojati da tokom boravka djece sa Kosova organizuju razne manifestacije i druženja.  “LJudi iz Potkozarja uvijek je bili dobri domaćini i nadam se da će to i ovaj put pokazati jer razumiju teškoće u kojima se nalaze sunarodnici sa Kosova budući da su isto preživjeli”, rekao je Branković. Posjetu djece sa Kosova i Metohije u Gornjim Podgradcima finansira opština Gradiška koja je obezbijedila prevoz i smještaj.
U Republiku Srpsku juče je stiglo oko 500 učenika sa Kosova i Metohije, koji će u narednih sedam dana boraviti u deset gradova i opština. Ovo je peta godina zaredom u kojoj se, najmasovnije do sada, realizuje program “Spojimo djecu sa Kosmeta i Republike Srpske”.

Radio Gradiška