Naslovna Info Gradiška Stevandić u Gradiški: Želimo da pokažemo srpsko jedinstvo i sabornost

Stevandić u Gradiški: Želimo da pokažemo srpsko jedinstvo i sabornost

GRADIŠKA – Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je sinoć u Gradišci da je muzičko-scenska manifestacija “Nebesko je uvijek i dovijeka”, u organizaciji Gradskog odbora ove stranke, posvećena srpskoj nacionalnoj kulturi identitetu i narodu u Crnoj Gori.

– Ovo je i početak naše političke kampanje u kojoj želimo da pokažemo srpsko jedinstvo i sabornost – naglasio je Stevandić.

On je najavio da će Ujedinjena Srpska sutra u Trebinju prvi put na ovim prostorima organizovati skup na kojem će se zajedno obratiti srpski političari iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore – potpredsjednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS-a Veroljub Arsić, šef Poslaničkog kluba DF-a u Skupštini Crne Gore Milutin Đukanović i funkcioneri Ujedinjene Srpske.

Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Slavko Dunjić istakao je da Ujedinjena Srpska ovom manifestacijom šalje poruke simpatizerima, građanima, ali i političkim suparnicima da je Srbima najpotrebnije jedinstvo.– Želimo da ukažemo da nije sve puko traženje glasova pred izbore i da političko djelovanje može biti drugačije, da se svi takmiče u djelima, a ne samo kritikom svega i svačega. Mi smo počeli sa kulturom – rekao je Dunjić, koji je i predsjednik Gradskog odbora ove stranke u Gradišci.

U programu manifestcije “Nebesko je uvijek i dovijeka” nastupila je srpska glumica Ivana Žigon, koja je istakla da joj je uvijek drago kada je pozovu iz Republike Srpske koju smatra najvećom srpskom pobjedom u savremenoj istoriji.

– Srećna sam kad god mogu da pronosim poruke naših pradedova i pevam pesmu `Onamo, onamo`, koja je posvećena ljudima u Crnoj Gori u kojoj je moj pradeda bio predsednik Vlade. To je program koji je posvećen i našim precima, koji nas uče i kako u današnjem teškom vremenu da živimo i sačuvamo svoj duh – rekla je Žigonova.

Na manifestaciji su nastupili i pobjednici takmičenja “Ja imam talenat” na guslama i harmonici Bojana i Nikola Peković, te ženski pjevački ansambl Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Gradiška “Bele rade”.

Rukovodilac ansambla “Bele rade” Jovana Kodić, koja je i predsjednik Aktiva žena Ujedinjene Srpske Gradiška, navela je da su se predstavili sa četiri srpske etno pjesme, te naglasila da su ovakve manifestacije veoma značajne za očuvanje kulture srpskog naroda.