Naslovna Info Gradiška STANJE U GRADIŠCI: Od 11 pozitivnih devet u kućnoj izolaciji, dvoje u...

STANJE U GRADIŠCI: Od 11 pozitivnih devet u kućnoj izolaciji, dvoje u Banjaluci

GRADIŠKA – Od ukupno 11 pozitivnih osoba na virus korona u Gradišci, devet je poslije bolničkog liječenja i karantina u trajanju od dvije sedmice, testirano dva puta. Njihovi nalazi su negativni i sada se nalaze u kućnoj izolaciji još dvije sedmice, konstatovano je na sjednici Štaba za vanredne situacije u Gradišci.

-Dvije osobe su karantinu u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjaluci i očekujemo da će i oni uskoro biti retestirani. Ukoliko njihovi nalazi budu negativni, slijedi povratak u Gradišku, u kućnu izolaciju – izjavio je gradonačelnik Zoran Adžić.

On je rekao da je epidemiološka situacija na području Gradiške zadovoljavajuća.

U gradskom karantinu u Vrbaškoj boravi 16 osoba, u kućnoj izolaciji je 218 osoba dok je 656 izašlo iz izolacije. Štab za vanredne situacije Gradiška produžio je Naredbu o radu trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata i službi do 27. aprila u skladu sa preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije.

U izolaciji u gradiškoj Bolnici nema pacijenata pozitivnih na virus Korona.

Sanitarno-zdravstveni inspektori izdali 724 rješenja za kućnu izolaciju, izvršeno je 1670 kontrola te utvrđeno da nema kršenja izolacije.

Gradonačelnik se zahvalio građanima i privrednicima koji su shvatili ozbiljnost situacije i naglasio da se jedino samodisciplinom, pridržavanjem mjera Gradskog i Republičkog štaba za vanredne situacije i poštovanjem odluka i preporuka resornog ministarstva, Bolnice i Doma zdravlja možemo izboriti sa pandemijom korona virusa.

Inače, danas u Gradišci ruski ljekari i drugo medicinsko osoblje dezinfikuju zdravstvene ustanove u Gradišci.

Adžić je podsjetio da su kontroli podložne i ustanove za smještaj starijih osoba na području Gradiške i da te ustanove provode sve propisane mjere.

Dom zdravlja je uveo testiranje zdravstvenih radnika i pripadnika Policijske uprave “kako nijedan segment učesnika u borbi protiv virusa korona ne bi bio ugrožen”.