Naslovna Info Srpska do kraja maja završava radove na mostu u Gradišci (FOTO/VIDEO)

Srpska do kraja maja završava radove na mostu u Gradišci (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović posjetio je gradilište na mostu preko rijeke Save kod Gradiške.

Radove su obišli i direktor preduzeća Autoputevi Republike Srpske Dušan Topić i predstavnici firme Integral inženjering iz Laktaša koja je izvođač radova, te kompanije koje nadziru radove. Mitrović će se u Banjaluci sastati sa ministarkom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenkom Golić i razgovarati o radovima na mostu Gradiška.

Most preko rijeke Save kod Gradiške trebalo bi da bude završen do kraja maja. U toku su radovi na hidroizolaciji, postavljaju se ograde, saobraćajne signalizacije.

U narednih 15 dana trebalo bi da bude i asfaltiran most kao i pristupna saobraćajnica na teritoriji Republike Srpske, u dužini oko 500 metara.

Hrvatska strana dobila je zeleno svjetlo za izgradnju saobraćajnice dužine oko šest kilometara, ali prema procjenama inženjera gradnja će trajati do dvije godine što će i usloviti otvaranje mosta.

Gradiška, most na Savi - Foto: RTRS

Јoš uvijek traju pregovori o zajedničkom graničnom prelazu na teritoriji Srpske.

Direktor Autoputeva Republike Srpske Dušan Topić naglasio je da je važno da što prije bude donesena odluka o tome da li će se graditi jedan granični prelaz kako se ne bi došlo u situaciju da bude završena pristupna saobraćajnica, pa tek onda da se radi prelaz.

Podsjećamo da je izgradnja mosta preko rijeke Save kod Gradiške počela u oktobru 2019 godine, a konstrukcija mosta završena je u oktobru prošle godine.