Naslovna Kultura Srećko i Tedi na Ljetnoj pozornici Muzeja zabavljali mališane (Foto)

Srećko i Tedi na Ljetnoj pozornici Muzeja zabavljali mališane (Foto)

GRADIŠKA – Dječija predstava “Srećko i Tedi” danas je održana na ljetnoj pozornici Zavičajnog muzeja Gradiška na radost mališana JPU “Lepa Radić”.

Gumac Dječijeg pozorišta Republike Srpske Duško Mazalica koji je u predstavi sa psom Tedijem igrao klovna Srećka kaže da je ova predstava nastala na osnovu televizijske emisije „Šareni svijet“.

-Kroz ovu vrstu odnosa kao što su pas i klovn i iz tog nekog prijateljskog odnosa ulaze djeca i oni postaju dio te priče – priča Mazalica.

Direktor Zavičajnog muzeja Gradiška Bojan Vujinović istakao je da pored predstave „Srećko i Tedi“ ova ustanova je tokom “Gradiškog ljeta” organizovao niz aktivnosti.

-Biće „Dani starih zanata, viteštva i tradicije“, u sklopu toga će biti i muzički program kao i izložba – rekao je Vujinović.

I ovu predstavu kao i sve druge manifestacije koje su organizovane u sklopu “Gradiškog ljeta” prodržala je Opština Gradiška.

U okviru manifestacije  „Gradiško ljeto 2018“ biće još organizovani Dani zanatskog piva i Likovna kolonija koja će se biti održana od 25. do 31 avgusta.

Foto galerija: