Naslovna Info Srbiji pobjeda, ali oduzeta tri boda

Srbiji pobjeda, ali oduzeta tri boda

Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinuti meč Srbija – Albanija pobjedom “orlova” rezultatom 3:0, ali je i oduzela tri boda srpskoj reprezentaciji.

Određena je i kazna Fudbalskom savezu Srbije pa će naredna dva meča kod kuće reprezentacija igrati pred praznim tribinama. FSS će morati da plati i 100.000 evra, baš kao i FS Albanije. Pisano obrazloženje donesenih odluka Kontrolne i disciplinske komisije UEFA biće dostavljeno FSS u narednih pet dana, pa će se tek tada znati na osnovu kojih činjenica su pomenute kazne izrečene.

Od dana prijema kompletno obrazloženih odluka, obje strane imaće rok od tri dana da najave žalbu Komisiji za žalbe UEFA. Poslije podnošenja najave žalbe, obje strane će imati rok od pet dana da iste dostave nadležnom organu UEFA.

FSS će danas u 13 časova imati sastanak kolegijuma nakon kojeg će najvjerovatnije izdati saopštenje.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letelica, dron, sa zastavom takozvane velike Albanije, nakon čega su uslijedili incidenti.

B92