Naslovna Sport Fudbal Srbačka opština bogatija za još jedan sportski kolektiv – Nožičko

Srbačka opština bogatija za još jedan sportski kolektiv – Nožičko

Srbac – Poslije pune tri decenije fudbal se ponovo zaigrao u srbačkom selu Nožičko, u kojem je formiran novi klub pod nazivom OFK Nožičko i od ove sezone takmiči se u Opštinskoj ligi Laktaši – Srbac – Prnjavor.

Posljednja utakmica u ovom selu odigrana je davne 1985. godine, kada se klub takođe takmičio u jednoj od opštinskih liga, ali tada čak nije bio ni registrovan, što je urađeno tek u martu ove godine.

U klubu igra 30 omladinaca iz Nožičkog, ali i susjednih sela Stari Martinac, Prijebljezi, Ilićani i Župski Razboj i imaju najmlađu ekipu na području srbačke opštine, jer je prosjek godina igrača 21. Formirali su čak i školu fudbala koju će pohađati oko 20 dječaka.

– Naša želja je bila da na ovaj način izvučemo djecu iz kafana koje su postale jedino okupljalište mladih u selu. U tome smo uspjeli, jer je cijelo selo stalo iza nas i mnogi nam nude svoju pomoć, pa čak i sugrađani na privremenom radu u inostranstvu – rekao je trener kluba Slavoljub Žujić.

Za predsjednika kluba imenovan je privrednik iz Nožičkog Zoran Knežević. Potpredsjednik kluba je Mili Jovičić, a sekretar Đorđe Kojić.

– U toku smo izgradnje novog terena, a do tada ćemo obavljati treninge i igrati utakmice na stadionu četvrtoligaša Bratstva iz Poveliča. Firma “Agrounija” je obezbijedila svu potrebnu mehanizaciju i radnike, a do sada je izvezeno čak 106 kamiona zemlje. Radovi će biti završeni do kraja jeseni – istakao je Žujić.

Njihove ambicije su da u Nožičkom bude izgrađen pravi sportski centar na kojem će se naći i igralište za mali fudbal i boćanje, ali i prostor za roštiljanje i druženje.

– Među prioritetima je i izgradnja ograde oko igrališta i sportskog objekta sa prostorijama za fudbalere i sudije. Prikupljamo sredstva kako znamo i umijemo, pa smo tako znatan dio novca skupili poslije sječe šest hrastova na mjestu na kojem gradimo teren. Od tog novca smo čak i registrovali klub. Pomoć nam je pružila i opština Srbac, koja je besplatno ustupila zemljište – naglasio je Žujić.

Igrači koji nastupaju za OFK Nožičko nemaju velikog iskustva, jer su do sada svega njih trojica igrala na velikom terenu. Preostali su bili bazirani isključivo na mali fudbal, ali su se brzo uigrali i već na startu prvenstva savladali nekadašnjeg prvoligaša, Crvenu zemlju iz Nove Vesi sa 4:1.

Zanimljivo je da je od stotinjak prisutnih gledalaca, na prvu utakmicu u Povelič došlo skoro 50 navijača iz Nožičkog, što potvrđuje da klub ima veliku podršku svoje mjesne zajednice.

Polet

Pored ekipe iz Nožičkog, novi srbački klub u opštinskoj ligi je i Polet iz Malih Sitneša, koji je takođe obnovio rad nakon nekoliko decenija. Sa njima se takmiči i Župa iz Milosavaca, koja je ove sezone trebalo da se takmiči u Regionalnoj ligi zapad, ali je prebačena u peti, najniži rang zbog finansijskih problema.

Glas Srpske