Naslovna Info Hronika Spriječen šverc duvana

Spriječen šverc duvana

SARAJEVO – Pripadnici Granične policije BiH spriječili su na prelazu Gradina nezakonit promet šest kilograma duvana bez akciznih markica i naljepnice proizvođača.

Roba je otkrivena juče u automobilu “opel”, hrvatskih registarskih oznaka, koje je izlazilo iz BiH, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.

U trenutku granične kontrole vozilom je upravljala državljanka Hrvatske čiji su inicijali S.N. /42/.

O događaju je obaviješten tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, po čijoj će naredbi protiv S.N. biti podnesen izvještaj zbog krivičnog djela nedozvoljena trgovina. Zaplijenjeni duvan privremeno je oduzet.

Pripadnici Jedinice granične policije Kamensko otkrili su juče u ilegalnom prelasku granice državljanina Sirije, koji se iz pravca Livna pješke kretao prema graničnom prelazu Vaganj sa Hrvatskom, pokušavajući da izbjegne graničnu kontrolu.

Državljanin Sirije je priveden u službene prostorije Jedinine granične policije Kamensko i predat je Službi za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.

Granična policija BiH uhapsila je juče na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dva državljana BiH za kojima su raspisane potrage.

Riječ o muškarcu čiji su inicijali T.A. /24/, kojeg je potraživao Opštinski sud Bugojno zbog teške krađe i ženi H.A. /54/, koju je potraživao Opštinski sud Sarajevo zbog prevare u privrednom poslovanju.

Ova lica, koja su uhapšena prilikom pasoške kontrole, predata su službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

Agencije