Naslovna Sport Fudbal Sportski novinar i publicista Slobodan Borjanović autor 17 vrijednih djela (VIDEO)

Sportski novinar i publicista Slobodan Borjanović autor 17 vrijednih djela (VIDEO)

GRADIŠKA – Slobodan Borjanović, sportski novinar i publicista iz Gradiške, skrenuo je ponovo pažnju sportske i čitalačke  publike sa ovih prostora na sebe publikacijom ‘FK Kozara Gradiška’, koja je prilog monografiji kluba izdatoj 2015. godine.

Pomenuta knjiga obrađuje period od 2015. do 2020. godine i sa monografijom ’70 godina FK Kozara’ čini jednu cjelinu.

Zanimljivo je da je Borjanović u knjizi obradio sve Kozarine utakmice igrane u posljednjih pet godine. Priznaje da u svom publicističkom radu često nije nailazio ni na kakve podatke. Od nemjerljive koristi su mu bile žive Kozarine legende.

-Dosta podataka dao mi je Asim Hadžialagić, živa legenda kluba koji se sada i u desetoj deceniji života prisjeća većine detalja iz svoje karijere. A igrao je fudbal 20 godina i dao čak 1003. gola. Pomogli su mi  i Enver Ćatić, velika legenda kluba, pa Emir Hadžić Hondo, Stojan Timarac, Branislav Maletić i drugi – navodi Borjanović.

Iz Borjanovićevog pera izašle su mnoge monografije, sportske knjige napisane povodom značajnih jubileja, ali i dragocjene publikacije koje ostaju kao trag da se ovdje na ovim prostorima fudbal igra duže od jednog vijeka.

Opširnije u video prilogu: