Naslovna Sport Ostali sportovi Spektakularno veče u Areni: Bokseri iz Gradiške ostvarili sve tri pobjede (VIDEO)

Spektakularno veče u Areni: Bokseri iz Gradiške ostvarili sve tri pobjede (VIDEO)

GRADIŠKA – Grad Gradiška po prvi put bio je domaćin jednog bokserskog spektakla pod nazivom ”Gradiška Fight Night”.

”Arena” je doslovno imala pravo značenje te rječi, pošto je oko 1000 gledalaca u tročasovnoj manifestaciji moglo uživati u ukupno deset borbi profesionalnog boksa.

Domaći bokseri, članovi BK ”Kozara” ostvarili su sve tri pobjede nošeni ogromnom podrškom sa tribina. Od domaćih boraca prvi u ring je izašao Kamenko Juran i u jednom od najzanimljivijih mečeva večeri nakon četvrte runde odlukom sudija (2:1) uspio je savladati mnogo iskusnijeg Dragana Dragojevića.

Identičan rezultat ostvario je Sergej Adamović u teškoj i zanimljivoj borbi protiv izuzetno kvalitetnog borca Ivana Šakića, dok je Marko Vanovac tehničkim nokautom savladao Bijeljinca Jovicu Jovanovića u trećoj rundi.

Prvi dio večeri

Reviju boksa otvorio je Stefan Torbica tehničkim nokautom u prvoj rundi protiv Edhema Hrustića, dok je jedino druga borba od ukupno deset završena neriješeno, između Steve Babića i Kenana Ćatića.

U trećem meču večeri jednoglasnom odlukom sudija nakon četiri runde slavio je Marko Dmitrović protiv borca iz Srbije Marka Pavlovića.

Tehničkim nokautom u četvrtoj rundi završena je borba između Nikole Ivkovića i Miladina Vranješa u korist boksera iz Prijedora, dok je nokautom u prvoj rundi Damjan Savanović iz Laktaša savladao Sinišu Marinovića iz Prijedora.

Drugi dio manifestacije otvorili su sa tri pobjede borci iz Gradiške, dok su nakon toga uslijedile još dvije borbe. U prvoj je pobjedio Željko Stegić u borbi sa iskusnim četrdesetpetogodišnjim Kubancem Eriklesom Marinom Toresom, dok je publika ostala uskraćena za nešto dužu borbu samo u 10. meču u kojem je Danilo Tošić nokautom slavio već na isteku prve runde protiv Fadila Tošića.

Direktan prenos

Ljubitelji boksa mogli su uživo da gledaju čak pet borbi na Facebook stranici ”Micro mreža”, uz komentatorski dvojac Zoran Kalinac i Dražan Janjanin koji je dugogodišnji amaterski reprezentativac BiH u boksu, te trener BT ”Janjanin” i profesionalni bokser.

Na kraju kada se podvuče crta Gradiška je pokazala spremnost za velike sportske događaje, a mnogobrojna publika je još jednom dokazala kako se bodre domaći sportisti i lokalni klubovi.

Izvor: MicroMreža.com