Naslovna Sport Ostali sportovi Spektakl u Varšavi: Srbi pred 60.000 Poljaka!

Spektakl u Varšavi: Srbi pred 60.000 Poljaka!

Prvi put u istoriji jedna utakmica Svetskog prvenstva za odbojkaše igraće se na fudbalskom stadionu. Deo spektakla biće i srpski odbojkaši.

Većina fudbalera iz Superlige Srbije još uvek nije imala priliku da igra pred više od 50.000 hiljada ljudi, a najbolji naši odbojkaši u subotu će u Varšavi otvoriti Svetsko prvenstvo pred 60.000, uglavnom poljskih navijača.

Domaćini 18. planetarnog šampionata za odbojkaše, potrudili su se da na otvaranju naprave svojevrsni spektakl, do sada neviđen na odbojkaškim terenima u međunarodnim takmičenjima.

Srbi su prošle sezone osetili odbojkaški ambijent na fudbalskom stadionu, igrajući završnicu Evropskog prvenstva na Parken areni u Kopenhagenu, ali će 30. avgusta imati jedinstvenu priliku da budu glavni akteri događaja pred 60.000 gledalaca.

Varšavski Nacionalni stadion, dom poljske fudbalske reprezentacije, koji je sagrađen za potrebe UEFA Euro 2012, rasprodat je za premijerni meč Svetskog prvenstva za odbojkaše, u kojem će snage odmeriti domaćin šampionata Poljska i Srbija.

Kapacitet prelepog zdanja je 62.100 mesta!

mondo.rs