Naslovna Info Socijalisti bez političkih saveznika u Srpcu: Sami i nezavisni u borbi za...

Socijalisti bez političkih saveznika u Srpcu: Sami i nezavisni u borbi za vlast

SRBAC – Socijalistička partija u Srcu ne podržava kandidate SNSD-a i SDS-a za načelnika opštine niti je u stranačkom savezništvu sa drugim partijama.

Ovo je „EuroBlicu“ potvrdio Drago Ćirić, predsednik opštinske organizacije SP-a i odlazeći načelnik opštine. On je rekao da na predlog za saradnju upućen SNSD-u u vezi podrške Mlađanu Dragosavljeviću, kandidatu za srbačkog načelnika, nisu dobili odgovor. Istovremeno, socijalisti neće podržati ni Ranka Nedića, kandidata SDS-a za načelnika Srpca koji je u sadašnjem mandatu Ćirićev zamenik i veliki kritičar njegovih postupaka.

-Mi vodimo političku borbu samo za odborničku listu, dakle samostalno idemo na izbore. Predložili smo SNSD-u koalicioni sporazum po uzoru na republički nivo ali oni nisu odgovorili na našu ponudu – izjavio je Ćirić “EuroBlicu”. On kaže da su predložili podelu vlasti u skladu sa izbornim rezultatima. Partiji koja bude druga po broju odbornika pripada mesto predsednika SO, smatraju socijalisti obrazlažući suštinu sporazuma kojeg su predložili SNSD-u.

Ćirić veruje da je to Socijalistička partija, ispred Demokratskog narodnog saveza Marka Pavića, uveren da će na izborima imati od tri do pet odbornika u srbačkoj Skupštini opštine.

Prema sadašnjim političkim odnosima u ovoj opštini, teško je verovati da je u Srpcu gde su već dugo na sceni snažne političke turbulencije, moguća koalicija SNSD – DNS – SP, koju sada zagovara Drago Ćirić. On je nedavno, posle članstva u NSP-u i NDP-u, preuzeo predsedavanje lokalnom organizacijom Socijalističke partije čiji je nosilac odborničke liste.

-Do nas takođe stižu i inicijative lokalnog SDS-a da podržimo njihovog kandidata za načelnika, moga zamenika Ranka Nedića. Međutim, ovo je za sada na čekanju jer po tom pitanju nismo zauzeli stav koji bi SDS-u išao u prilog – naglašava Drago Ćirić čiju kandidaturu za načelnika su pre četiri godine podržale partije “Saveza za promene”, prvenstveno PDP i SDS. U srbačkom SNSD-u su prethodno više puta kazali da sa Ćirićem ne žele sarađivati u bilo kojem smislu okrivljujući ga za skupštinsku krizu i ignorisanje nove većine u lokalnom parlamentu. Otklon prema njemu imaju i u SDS-u jer je upravo Ranko Nedić, predsednik ove partije i kandidat za načelnika, imao mnogo zamerki na Ćirićev rad.

Đokić utvrdio pazar u Gradiški

Petar Đokić, predsednik SP-a RS pozvao je socijaliste na tribini u Gradiški da podrže Zorana Adžića, kandidata za načelnika ove opštine. On je kazao da je to jedino rešenje za stabilnost lokalne vlasti koju treba graditi zajedno sa SP-om. On nije komentarisao koalicioni nesporazum u Srpcu a Ćirić kaže da on ima punu slobodu partijskog vrha za vođenje lokalne politike.

BLIC