Naslovna Info Republika Srpska-FBiH SNSD slavio u Laktašima

SNSD slavio u Laktašima

LAKTAŠI – Prema prvim preliminarnim rezultatima sa biračkih mjesta na prijevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši kandidat SNSD-a Miroslav Kodžoman osvojio je 56,2 odsto glasova, saznaje Srna iz Opštinske izborne komisije.

Kandidat Saveza za promjene Vukašin Vojinović osvojio je 42 odsto, dok je kandidat Srpske napredne stranke Željko Perenčević osvojio 1,8 odsto glasova.

Na prijevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši glasalo je 16.075 birača ili 51,22 odsto od ukupnog broja registrovanih.

Vojinović čestitao Kodžomanu pobjedu

Kandidat Saveza za promjene za načelnika opštine Laktaši Vukašin Vojinović čestitao je protivkandidatu Miroslavu Kodžomanu pobjedu na prijevremenim izborima.

“Što se tiče njihove pobjede, ne ulazimo u to da li su ukrali ili kupili glasove – to je njihova sposobnost. U svakom slučaju im čestitam”, rekao je Vojinović Srni.

On je dodao da je na izborima osvojio 43 odsto glasova, dok je njegov protivkandidat Miroslav Kodžoman iz SNSD-a osvojio 55 odsto, a Željko Perenčević iz Srpske napredne stranke dva odsto glasova.

“Očekivali smo da će na izbore izaći 60 odsto birača. SNSD je dobio samo 55 odsto glasova u Laktašima gdje je ponikao i zato smatram da će republički izbori pokazati veoma drugačiji rezultat”, istakao je Vojinović.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u njegovoj kampanji, te zaključio da dobijenih oko 6.000 glasova u Laktašima pokazuje šansu da iz ove lokalne zajednice u Narodnoj skupštini budu dva poslanika iz opozicije.

Biračka mjesta na prijevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši zatvorena su u 19.00 časova, a na birališta je izašlo 16.075 birača ili 51,22 odsto od ukupnog broja registrovanih.

U trci za načelnika opštine Laktaši na prijevremenim izborima su kandidat Srpske napredne stranke Željko Perenčević, kandidat SNSD-a Miroslav Kodžoman i kandidat Saveza za promjene Vukašin Vojinović.

Dodik: Velika pobjeda SNSD-a

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da je u Laktašima ostvarena velika pobjeda SNSD-a i kandidata ove stranke za načelnika opštine Miroslava Kodžomana i istakao da je ovaj uspjeh dobar podsticaj za predstojeće opšte izbore u BiH.

“Važno je što su ovi izbori protekli fer i korektno. Ovo je velika i briljantna pobjeda ostvarena u uslovima osporavanja naše partije, njenih rezultata i uspjeha”, rekao je Dodik Srni.

On je naglasio da je opozicija pokušala sve predstaviti na drugačiji način.

“Ovo je dobar podsticaj za opšte izbore koji su zakazani za 12. oktobar. Laktaši su pokazali privrženost ideji SNSD-a i nema razloga da čitava Republika Srpska ne postupi na isti način”, naveo je Dodik.

Prema prvim preliminarnim rezultatima sa biračkih mjesta na prijevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši kandidat SNSD-a Miroslav Kodžoman osvojio je 56,2 odsto glasova, saznaje Srna iz Opštinske izborne komisije.