Naslovna Info Aktuelno Republika Srpska-FBiH SNSD osuđuje postupke srpskih predstavnika u Savetu ministara

SNSD osuđuje postupke srpskih predstavnika u Savetu ministara

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) najoštrije osuđuje postupak ministara iz reda srpskog naroda u Savetu ministara BiH koji su glasali za prihvatanje “reformske agende”, u potpunosti ignorišući stav institucija Republike Srpske o neprihvatljivosti ponuđenog dokumenta.
Ovim činom, po prvi put od formiranja zajedničkih organa na nivou BiH, srpski ministri u Savetu ministara glasali su suprotno stavovima zvaničnih organa Republike Srpske, time na najdirektniji način pokazujući svoju ‘probosansku’ opredeljenost i apsolutnu nezainteresovanost za interese Republike Srpske i njenih građana, ističe se u saopštenju SNSD-a.

SNSD smatra da je namera predstavnika opozicije iz Republike Srpske da ovim činom, po nalogu njihovih sarajevskih partnera, u očima međunarodne zajednice Srpsku predstave kao stranu koja navodno blokira napredak BiH, ali i da prikriju očiglednu i nepopravljivu krizu sistema u Federaciji BiH i na nivou BiH.

SNSD podseća da je Vlada Srpske više puta iznela jasan stav da su glavni nosioci reformskih aktivnosti upravo entiteti i da Srpska iz tog razloga insistira da se uvaže njeni stavovi.