Naslovna Info Gradiška Smanjen broj prekršaja javnog reda i mira, kao i saobraćajnih nezgoda

Smanjen broj prekršaja javnog reda i mira, kao i saobraćajnih nezgoda

GRADIŠKA – Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u julu ove godine evidentirano je 45 krivičnih djela, a ukupna rasvjetljenost iznosi 95,5 odsto.

„Analizirajući stanje iz oblasti javnog reda i mira evidentirana su 24 narušavanja javnog reda i mira, dok je u istom periodu prethodne godine javni red i mir narušen je u 37 slučajeva. Javni red i mir nije narušavan u većem obimu pa bi stanje u ovoj oblasti mogli ocjeniti zadovoljavajućim“ rekao je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik ove uprave Bojan Škorić.

Škorić je naglasio da su na području Policijske uprave Gradiška pojačane aktivnosti u vezi poštovanja epidemioloških mjera.

„Pružali smo asistenciju komunalnoj policiji i inspekciji Grada Gradiška i Opštine Srbac. Kontrolisali smo 71 ugostiteljski objekat i 220 lica“ rekao je Škorić i dodao da su evidentirana 44 prekršaja.

Načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković istakao je da je u toku jula mjeseca evidentiran 31 prekršaj iz oblasti javnog reda i mira, dok su u istom periodu prethodne godine evidentirana 44 prekršaja. Ukupno je rasvjetljeno 1913 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Broj saobraćajnih nezgoda u julu ove godine smanjen je za 11,6 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima u julu mjesecu tekuće godine nije bilo, dok je prethodne godine u istom periodu evidentirana jedna saobraćajna nezgoda kojom prilikom su tri lica smrtno stradala.

U mjesecu julu tekuće godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirano je 147 migranta  od kojih 49 migranata na području Policijske stanice Gradiška, 2 migranta na području Nove Topole i 96 migranata na području Srpca, dok je u istom periodu prošle godine evidentirano 36 migranata.