Naslovna Info Gradiška SMANJEN BROJ KRIVIČNIH DJELA ZA 20,59 ODSTO

SMANJEN BROJ KRIVIČNIH DJELA ZA 20,59 ODSTO

Na području u nadležnosti Policijske uprave Gradiška u februaru je evidentirano 27 krivičnih djela, što je za 20,59 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.
Zamjenik načelnika Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić rekao je na konferenciji za novinare da je u februaru smanjen i broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira za oko 21 odsto, dok je broj saobraćajnih nezgoda povećan za 24 odsto.

“Nisu evidentirana krivična djela koja bi izazvala uznemirenost javnosti, niti narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Nije evidentirana nijedna saobraćajna nezgode sa poginulim licima, te se može reći da je stanje bezbjednosti u februaru bilo na zadovoljavajućem nivou”, precizirao je Škorić.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška Željko Puzić naveo je da je u februaru evidentirano 27 krivičnih djela, od kojih se 22 odnose na opšti kriminalitet, dva su iz oblasti zloupotrebe droga i tri protiv bezbjednosti saobraćaja.

On je dodao da je procenat ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela 75 odsto.

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Gradiška Dejan Trifković rekao je da je u februaru evidentirano 15 narušavanja javnog reda i mira, a protiv 27 lica, među kojima su i četiri maloljetnika, podnoseno je 12 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdata su tri prekršajna naloga.

On je naveo da je evidentirana 41 saobraćajna nezgoda, te da je jedno lice teško povrijeđeno, a 12 lakše.

U februaru je iz saobraćaja isključeno 88 vozača, od kojih 61 zbog vožnje pod uticajem alkohola, 22 zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava i pet vozača iz ostalih razloga.

SRNA