Naslovna Info Gradiška Služeni pomeni za poginule borce u Vrbaškoj, Miloševom Brdu i Čatrnji

Služeni pomeni za poginule borce u Vrbaškoj, Miloševom Brdu i Čatrnji

GRADIŠKA – Kod spomen obilježja u MZ Vrbaška danas je služen parastos za poginule borce Odbrambeno-otadžbinskog rata, Narodno-oslobodilačkog rata i žrtve fašističkog terora, nakon čega su položeni vijenci i cvijeće.

Vijence su položili predstavnici porodica poginulih boraca, Mjesne boračke organizacije, KUD-„Mirkovo kolo“, Gradske boračke organizacije Gradiška, Grada Gradiška i predstavnici mjesnih odbora SNSD-a i Ujedinjene Srpske.

Predsjednik Mjesne boračke organizacije Vrbaška Milan Vukosav rekao je da je u Odbrambeno-otadžbinskom ratu za slobodu srpskog naroda svoje živote dalo 9 boraca iz ove mjesne zajednice.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu grada Gradiška, Radomir Pjanić istakao je da su pomeni samo dio aktivnosti koje provodi Gradska uprava kada su u pitanju boračke kategorije i dodao da je obaveza svih nas da njegujemo kulturu sjećanja na Odbrambeno-otadžbinski rat i da to prenosimo na mlađe generacije.

Predsjednik Skupštine grada Gradiška, Milenko Pavlović rekao je da se pomeni za poginule borce služe svake godine u svim mjesnim zajednicama na području grada Gradiška i naglasio da je veoma bitno da se to nastavi i u narednom periodu kako se ne bi dogodilo da neko nakon 30 ili 40 godina prekraja našu istoriju i na taj način žrtve za slobodu srpskog naroda čini uzaludnim.

Pomen za poginule borce Odbrambeno-otadžbinskog rata služen je danas i u Mjesnoj zajednici Čatrnja.Predsjednik Mjesne Boračke organizacije Čatrnja Radomir Majdanac zahvalio je svima koji su došli da odaju počast poginulim borcima i podsjetio da je za Republiku Srpsku svoje živote dalo 12 boraca iz mjesnih zajednica Čatrnja i Bukovac.

Pomen za četiri poginula borca Odbrambeno-otadžbinskog rata, poginule borce NOR-a i žrtve fašističkog terora, služen je i u MZ Miloševo Brdo.