Naslovna Info Gradiška Služeni pomeni poginulim borcima u tri mjesne zajednice

Služeni pomeni poginulim borcima u tri mjesne zajednice

GRADIŠKA – U mjesnim zajednicama Seferovci, Gornji Karajzovci i Grbavci služen je pomen parastos i položeni vijenci na spomen obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata i žrtvama NOR-a.

Pomene je organizovala Gradska boračka organizacija u saradnji sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve, Gradskom upravom, Mjesnim boračkim organizacijama i mjesnim zajednicama.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Gradiška, Milovan Gagić rekao je da je Gradska boračka organizacija nosilac aktivnosti vezanih za obilježavanje značajnih datuma i događaja na teritoriji grada Gradiška.

„Pored redovnih aktivnosti Gradska boračka organizacija je pokrenula i aktivnosti vezane za žrtve NOR-a jer na većini mjesta gdje su spomen obilježja upisani su borci iz oba rata. Na dosta mjesta spomenici iz Drugog svjetskog rata su zapušteni i mi smo odlučili da preuzmemo aktivnosti oko njihovog održavanja“, rekao je Gagić i dodao da na teritoriji grada Gradiška ima preko 40 spomen obilježja.

Zamjenica gradonačelnika grada Gradiška Dragana Ilić rekla je da su poginuli borci najveći heroji koji su dali svoje živote za svoju otadžbinu.

„ Heroji su i njihove porodice koje su u vihoru rata ostali bez najmilijih. Bore se za život, za egzistenciju, za rješavanje nekih bitnih pitanja koja na žalost ni do danas nisu rješena“, rekla je Ilićeva.

U mjesnoj zajednici Seferovci u proteklom ratu stradala su tri borca, u Gornjim Karajzovcima osam a u Grbavcima osamnaest boraca.