Naslovna Info Gradiška Služen parastos za poginule borce iz Laminaca, Doline i Novog Sela

Služen parastos za poginule borce iz Laminaca, Doline i Novog Sela

GRADIŠKA – Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca danas je odata pošta poginulim borcima Odbrambeno otadžbinskog rata, poginulim borcima i žrtvama NOR-a iz  Laminaca, Doline i Novog Sela.

Vijence i cvijeće položili su predstavnici Gradske uprave, Gradske i mjesne boračke organizacije, SUBNOR-a, porodice poginulih boraca i ostali.

Predsjednik Skupštine grada Gradiška Milenko Pavlović rekao je da gradska uprava ima obavezu da svake godine odaje počast onima koji su dali živote za Republiku Srpsku i svim stradalim u proteklim ratovima.

„U posljednje vrijeme se pokušava mijenjati  istorija i neki pokušavaju da poistovjete žrtve i zločince, zato ne smijemo dozvoliti da padne u zaborav žrtva koju je naš narod dao za slobodu. Mi smo uvijek bili za mir i tako će uvijek biti“, dodao je Pavlović.

Načelnik Odjeljena za boračko invalidsku zaštitu Radomir Pjanić rekao je da su ovakva obilježavanja najmanje što možemo učiniti da se ne zaboravi žrtva svih koji su ugradili živote za slobodu.

„Ovaj spomenik je svjedok teške istorije koju smo imali u prošlom vijeku i opomena da ne dozvolimo da nam se to nikada više ponovi“, naglasio je Pjanić.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Gradiška Radomir Majdanac zahvalio se svima koji su dali doprinos da se očuva sjećanje na sve stradale iz Laminaca, Doline i Novog Sela.

Na spomeniku se pored imena 37 poginulih boraca iz Odbrambeno- otadžbinskog rata nalaze uklesana imena i dvije civilne žrtve iz porteklog rata i poginulih boraca NOR-a i žrtava fašističkog terora.