Naslovna Info Gradiška Služen parastos i položeni vijenci u Donjim Krajzovcima

Služen parastos i položeni vijenci u Donjim Krajzovcima

GRADIŠKA – Kod spomen obilježja u Mjesnoj zajednici Donji Karajzovci danas je služen parastos i položeni vijenci za 6 poginulih  boraca Odbrambeno-otadžbinskog, 42 borca  Narodnooslobodilačkog rata i 41 žrtvu fašističkog terora iz ove mjesne zajednice.

Vijence i cvijeće položili su predstavnici Gradske uprave, Gradske i mjesne boračke organizacije, SUBNOR-a, porodice poginulih boraca,delegacija Gradskog odbora SNSD-a  Gradiška i ostali.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić  rekao je da su danas povodom Velike Gospoijne, slave hrama i Mjesne zajednice Donji Karajzovci, odali  počast za šest žrtva Odbrambeno-otadžbinskog rata i 83 mještanina koji su stradali u Drugom svjetskom ratu.

„Oni su položili svoje živote da bi mi imali Republiku Srpski i mogućnost da kreiramo i planiramo svoj život onako kako odgovara srpskom narodu na ovim prostorima“, istakao je Adžić.

On je dodao da je naša obaveza da obiđemo spomenike i da se poklonimo žrtvama ali i da naučimo mlade šta znači žrtva za slobodu.

Adžić je istakao da je Gradska uprava posvećena poboljšanju položaja boračke populacije, porodica poginulih boraca i djece poginulih boraca.

“Za 25 odsto smo povećali izdavajanja za potrebe boračke populacije u odnosu na 2016. godinu,  uspjeli smo da završimo Centralno spomen obilježje poginulim borcima u Gradišci kao i Monografiju poginulih i umrlih boraca sa područja Gradiške. Ovih dana završavamo projektnu dokumentaciju za izgradnju centralne Spomen sobe”,zaključio je Adžić.

On je naveo da je Gradska uprava na području Mjesne zajednice Donji Krajzovci u  infrastrukturu  u posljednje 4 godine uložila oko 270.000 KM i dodao da će u narednom periodu nastaviti sa ulaganjima u ovu mjesnu zajednicu.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Milovan Gagić rekao je da su se danas okupili na ovom mjestu kako bi odali dužan pomen poginulim boricma ove mjesne zajednice i dodao da Gradiška prednjači po broju oraganizovanih pomena ali da većina boračkih kategorija ne živi dobro i da rješenje za njihove  probleme treba tražiti na Republičkom nivou.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Donji Krajzovci Goran Šušnjar rekao je da obilježavanje slave i služenje pomena borcima ima veliki značaj za sve mještane.

Šušnjar je naveo da su  proteklih godina u ovoj mjesnoj zajednici urađeni mnogi infrasturkturni radovi od kojih se izdvajaju asfaltiranje dvije dionice puta u zaseocima Todorani i Dmitrovići kao i prepokrivanje škole.