Naslovna Info Gradiška SLUŽEN PARASTOS I POLOŽENI VIJENCI NA SPOMENIK POGINULIM BORCIMA

SLUŽEN PARASTOS I POLOŽENI VIJENCI NA SPOMENIK POGINULIM BORCIMA

GRADIŠKA – U Gradišci je danas, povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske, služen parastos i položeni vijenci na centralno spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da je dužnost predstavnika vlasti i građana da se na Dan Republike poklone sjenima poginulih boraca koji su postavili temelje Republike Srpske.

“Oni su dali svoje živote da bismo mi danas uživali u slobodi i gradili Republiku Srpsku”, rekao je on. On je istakao da je obaveza svih da se poklone borcima koji su živote dali za Republiku Srpsku.

Adžić je naglasio da treba posvetiti pažnju porodicama palih boraca i omogućiti napredak svim članovima boračke populacije. Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije opštine Gradiška Milovan Gagić istakao je da je 9. januar najveći praznik za sve borce jer simbolizuje Republiku Srpsku za koju su se borili.

“Drago nam je da smo se uspjeli izboriti da se Dan Republike svečano proslavlja. Republika Srpska će opstati i zajedničkim snagama ćemo se zalagati da vijekovima traje”, naglasio je Gagić.

Vijence na centralno spomen-obilježje poginulim borcima položile su delegacije opštine Gradiška, Boračke organizacije, Opštinske organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, Veterana Republike, Udruženja ratnih vojnih invalida, Udruženja oboljelih od PTSP-a, Udruženja vojnih penzionera, Opštinskog odbora SUBNOR-a, te predstavnici političkih stranaka.

Srna, foto: M.V.