Naslovna Sport Fudbal Slavija bolja od Kozare

Slavija bolja od Kozare

U Istočnom Sarajevu danas je odigrana utakmica 5. kola I lige Republike Srpske Slavija (Istočno Sarajevo) – FK Kozara (Gradiška).

Pred oko dvije stotine gledalaca, utakmicu prije ovog kola trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipa na prvenstvenoj tablici bolje otvara domaćin i bilježimo prvu šansu Šćepanovića. Već u 8. minuti Slavija preko Kokota dolazi do vođstva od 1-0. Uzvraća Kozara preko Šakića koji odlično šutira sa dvadeset metara, ali je golman Slavije na mjestu i sprečava da dođe do izjednačenja. U 24. minuti nakon brze kontre domaćina, Kokot postiže svoj drugi gol danas i povećava vođstvo Slavije na 2-0. U 37. minuti šansu da smani rezultat propušta Glišić, čiji šut iz blizine blokira u zadnji čas odbrana Slavije.

I u drugom poluvremenu igra se otvoreno. Slavija je agresivnija i prijeti preko Pušare i Kokota. U 59. minuti, nakon kornera Slavije, lopta se nezgodno odbila od Paštara i Slavija povećava vođstvo na 3-0. U 63. minuti odličan napad Kozare koji završava Dejan Glišić pogotkom i smanjuje rezultat na 3-1. Malo zatim u šansi je Šakić ali golman Nedžibović brani. Novaković propušta šansu da smanji rezulta u 88. minuti, ali bez uspjeha. Do kraja utakmice rezultat se ne mijenja i Slavija nanosi zaslužen poraze ekipi Kozare.

U sljedećem 6. kolu I lige Republike Srpske FK Kozara će na Gradskom stadionu u Gradišci dočekati Slobodu iz Mrkonjić Grada. Utakmica se igra u subotu 15. 9. 2018. godine sa početkom u 16.30 h.

Prije toga, u srijedu 12. 9. 2018. godine, Kozara putuje u Kneževo gdje će se u 1/16 finala Kupa Republike Srpske sastati sa Progresom.

 Slavija (Istočno Sarajevo): Nedžibović N., Lalović M., Cicović B., Regoje B., Pušara A., Pušara N. (od 79. Jolović D.), Babić L., Kokot Z., Popovac N., Šćepanović V. (od 88. min. Lalović T.), Arbinja S. (od 72. min. Radovanović I.), trener Bjelica D., nisu igrali: Ćosić S., Žugić S., Bojanić R., Jokić N.

 FK Kozara (Gradiška): Ilić M., Paštar M., Petrović O., Raspudić B., Šakić M. (od 68. min. Petković V.), Lolić D. (od 30. min. Stjepanović N.), Radoja S., Kremenović V. (od 80. min. Novaković M.), Glišić D., Jandrić S., Bunić N., trener Trivunović V., nisu igrali: Komljenović D., Dončić D., Ninković U., Gvozden S.,

Izvor: fkkozara.org / Goran Radmirović RIRO