Naslovna Info Gradiška SKUPŠTINA GRADA GRADIŠKE: Usvojeni izvještaji javnih preduzeća i ustanova ( VIDEO)

SKUPŠTINA GRADA GRADIŠKE: Usvojeni izvještaji javnih preduzeća i ustanova ( VIDEO)

GRADIŠKA – Odbornici Gradske skupštine Gradiška danas su razmatrali i usvojili izvještaje o poslovanju i godišnje obračune za prošlu godinu za Razvojnu agencija ‘Raga’ i javnih preduzeća Sportski centar ‘Servicium’ i Radio Gradiška.

Potom su razmatrane informacije o poslovanju komunalnih preduzeža ‘Vodovod’,’Gradska čistoća’ i ‘Toplana’ i preduzeća ‘DEP-OT’Banja Luka.

Razmatrane su i informacije o stanju u poljoprivredi na području Gradiške za prošlu godinu,potom u oblati šumarstva i lovstva,organizovanju i funkcionisanju Civilne zaštite, o stanju objekata imjerama zaštite od poplava, te o kulturi, sportu, informisanju, položaju nacionalnih manjinai stanju u stambenoj oblasti za prošlu godinu.

Među 33 tačke dnevnog reda je i niz prijedloga odluka, a izdvajamo Prijedlog Odluke o osnivanju Profesionalne vatrogasne spasilačke jedinice grada Gradiška, o osnivanju Turističke organizacije, te niz prijedloga iz oblasti komunalmog života, regulacionih i urbanističkih planova, te nekoliko akata iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa.

Na samom kraju zasjedanja pažnju odbornika i javnosti će privući razriješenja i imenovanja i odbornička pitanja.

I ova sjednica se zbog pandemije virusa korona održava u velikoj Sali Kulturnog centra Gradiška.