Naslovna Info Gradiška Škorić: Ukupna rasvijetljenost svih krivičnih djela iznosi

Škorić: Ukupna rasvijetljenost svih krivičnih djela iznosi

U Policijskoj upravi Gradiška, danas je održana konferencija za novinare na kojoj su prezentovani rezultati rada za mjesec novembar 2021. godine.

Konferenciji su prisustvovali načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić i načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković.

U uvodnom izlaganju prisutnima se obratio načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić, te istakao da su na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u mjesecu novembru 2021. godine evidentirana 23 krivična djela, što je za 17.9% manje u odnosu na isti period prethodne godine kada je evidentirano 28 krivičnih djela, a ukupno su rasvijetljena 22 krivična djela ili 95.7%.

Po nepoznatom izvršiocu evidentirano je 5 krivičnih djela, a rasvijetljena su 4 krivična djela ili 80%.

Analizirajući stanje iz oblasti javnog reda i mira, evidentirana su 32 narušavanja javnog reda i mira što je za 17 narušavanja više u odnosu na isti period prethodne godine kada je evidentirano 15 narušavanja. Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira u većem obimu.

Sagledavajući statističke pokazatelje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, povećan je broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda za 6 saobraćajnih nezgoda ili u odnosu 44:38, a evidentirana je 1 saobraćajna nezgoda u kojoj je smrtno stradalo 1 lice što je u istom odnosu kao i prošle godine.

Analizirajući stanje kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja, stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška se može ocijeniti kao zadovoljavajuće.

U toku mjeseca novembra 2021. godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirano je 48 migranata/ u istom periodu 2020. godine evidentirano je 227 migranata (31 migrant na području Gradiške, 14 migranata na području Srpca i 3 migranta na područjju Nove Topole).