Naslovna Info Gradiška Škola iz Turjaka pobjednik kviza (FOTO)

Škola iz Turjaka pobjednik kviza (FOTO)

GRADIŠKA – Učenici Osnovne škole Vuk Stefanović Karadžić iz Turjaka pobjednici su 24. Kviza iz nacionalnih predmeta: istorije, vjeronauke i srpskog jezika koji je danas održan u Turjaku. Drugo mjesto osvojila je Osnovna škola “Danilo Borković’, a treće Osnovna škola “Vasa Čubrilović”.

Pobjedničku ekipu činile su Tanja Stanišljević iz istorije, Snježana Bavrlić iz srpskog jezika i Tijana Blagojević iz vjeronauke, svetri učenice devetog razreda. Tanja Stanišljević istovremeno je dobila nagradu za najbolje znanje iz istorije, najbolje iz srpskog jezika bile su Maja Stijaković iz Osnovne škole Vasa Čubrilović i Anđela Vujić iz Osnovne škole Petar Kočić dok je najbolja iz vjeronauke bila Dunja Milisavić iz Osnovne škole Danilo Borković.

Kviz je organizovalo Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta Gradiška u okviru manifestacije Istina o Srbima. Na kvizu je učestvovalo šest osnovnih škola sa područja Gradiške. Naredne godine domaćin kviza biće škola Mladen Stojanović u Gornjim Podgradcima.

Foto galerija: