Naslovna Info Gradiška Sjajan uspjeh iz matematike učenika Tehničke škole Gradiška

Sjajan uspjeh iz matematike učenika Tehničke škole Gradiška

GRADIŠKA – 5. marta 2022. godine održano je 29. regionalno takmičenje iz matematike za učenike srednjih škola. Takmičenje je organizovao Republički pedagoški zavod Republike Srpske, a domaćin je bila Elektrotehnička škola Prijedor.

Na ovom takmičenju uzeli su učešće učenici sva četiri razreda, a da će Gradiška imati sjajne matematičare, pokazuje odličan uspjeh učenika Tehničke škole Gradiška i njihovih profesora, odnosno mentora.

“Profesori-mentori su se zaista potrudili i poslije održanog školskog takmičenja našu školu je na ovom takmičenju predstavljalo čak 11 učenika koji su osvjetlali obraz Tehničke škole. Brojnost učenika koji su željeli da se takmiče i rezultati na školskom takmičenju su ukazivali da se mogu očekivati odlični rezultati sa viših nivoa takmičenja. Sve bolji uspjesi na takmičenjima su posljedica ozbiljnog rada sa učenicima, ali i činjenice da se kod nas posljednjih godina upisuje sve više “jakih” učenika koji su želju za takmičenjem iz matematike, fizike i jezika razvili još u osnovnoj školi”, poručuju iz Tehničke škole Gradiška.

Na pomenutom takmičenju ostvareni su sljedeći rezultati:

– Prvo mjesto je osvojila Irina Vujičić (prvi IT), a drugo Sandra Bosnić (prvi IT).

– Aljoša Blagojević (u;enik II IT) je osvojio treće mjesto, dok je u četvrtim razredima Valentina Panić (IV IT) osvojila treće mjesto.

Sjajan uspjeh je rezultat rada učenika, ali i njihovih mentora, profesora: Zorice Stanivuk, Sanje Pavlović, Nikole Runjića i Slobodanke Đurić.

Izvor: Micromreža.com / B. Trgić