Naslovna Info Gradiška Sjajan uspjeh gradiških srednjoškolaca – programera na m:tel App takmičenju (VIDEO)

Sjajan uspjeh gradiških srednjoškolaca – programera na m:tel App takmičenju (VIDEO)

GRADIŠKA – Na upravo oržanom  državnom „m:tel App takmičenju“ aplikacija  Kenana Mahmutagića  „By Healthy“ ušla je izbor pet najboljih na nivou BiH.  Kenan je odličan učenik drugog razreda Tehničke škole iz Gradiške. 

U izradi aplikacije pomagao  mu je vršnjak i drug iz osnovne škole iz Dubrava Sandi Čolpa, a sve se odvijalo pod mentorstvom profesora informatike Mladena Vidovića.

„Aplikacija ima razne savjetnike, podsjetnik za tablete, društvenu mrežu kojom korisnici mogu da razmjenjuju iskustva o bolestima, rubrike covid 19, vježbe za mršavljenje, savjete za prevencije bolesti i mnogo drugih funkcija. Aplikacija je namijenjena svim generacijama, ali je ipak malo više dizajnirana za starije korisnike“, rekao je Mahmutagić.

Radovan Marjanović, jedan od profesora programerstva u ovoj školi,  kaže da je Kenanov i Sandijev uspjeh veliki, jer  su se takmičili u žestokoj konkurenciji i  sa učenicima srednjih škola iz Doboja, Mostara, Banja Luke i Modriče napravili su najbolje aplikacije.

„Tu su učenici koji hoće da uče, profesori  koji hoće da rade i odlični uslovi za rad. Gode nam ovakve nagrade, ponosni smo na naše učenike“, rekao je profesor Marjanović.

Uspjesi nisu slučajni jer stižu u kontinuitetu

Vlado Tomić, direktor Tehničke škole u Gradišci kaže da se uspjesi u ovoj školi dolaze u kontinuitetu što je znak dobrog ambijeta.

„Ovo je odličan podstrek za dobre učenike koji dolaze u našu školu, ali i za same profesore. Naša škola je uspostavila odličnu saradnju sa 37 subjekata, od toga sa pet u dualnom sistemu obrazovanja, sa nevladinom organizacijom GIZ  , Vladom Švajcarske i drugima. Koristimo i projekte prekogranične saradnje i to se reflektuje kroz ove uspjehe. Kenan i Sandi  su najbolji dokaz da radimo ispravno“, rekao je direktor Vlado Tomić.

Kenan Mahmutagić lani je nagrađen za aplikaciju namijenjenu srednjoškolcima. Planira nove aplikacije komercijalnog tipa i moderne igrice. Sa Sandijem je drugar iz osnovne škole, komšije su u naselju i obojica se s pravom nadaju još većim uspjesima. Prva prilika za to im je regionalno takmičenje sa učenicima iz Srbije i Crne Gore, na kome će braniti boje svoje škole i naše zemlje.

Video prilog:

Autor: Boško Grgić, foto/video: Moja Gradiška

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.