Naslovna Sport Fudbal Siniša Babić (FK „Vojvodina“) porijeklom iz Gornje Jurkovice

Siniša Babić (FK „Vojvodina“) porijeklom iz Gornje Jurkovice

Među mnogim fudbalerima koji potiču sa područja gradiške opštine a sa uspjehom igraju u ligama susjednih zemalja i Evrope je prvotimac Vojvodine iz Novog Sada Siniša Babić. Ovaj 24-godišnji vezni igrač je porijeklom iz Gornje Jurkovice, odakle su mu otac Branislav, djed Lazar i baka Rada dok je Siniša rođen u Veterniku kod Novog Sada.
-U ovu sezonu ulazim sa velikim ambicijama. Trener Lalatović mi je da priliku koju sigurno neću propustiti. On me odlično poznaje još iz „Proletera“. Želja mi je da ovu polusezonu odigram dobro a na ljeto ću vidjeti da li ostajem u Novom Sadu ili ću negdje u Evropu – kazao je Babić za portal „Moja-Gradiška“. On napominje da povremeno prati takmičenja u BiH, da je prethodno imao pozive iz „Slavije“ i „Borca“ ali su njegove sportske ambicije na drugoj strani.
-U Jurkovicu i Gradišku povremeno dolazim, tu imam rodbinu. Moji su veoma privrženi tome kraju, od njih sam čuo mnogo lijepih priča o Gradišci i Potkozarju – rekao nam je Siniša Babić, na slici lijevo sa Igorom Pilipovićem, bivšim igračem „Kozare“, „Laktaša“ i „Sloge DIPO“ a sada FK „Dubrave“.