Naslovna Info Šeranić: Virus korona potvrđen kod još 59 ljudi, dvoje iz Gradiške

Šeranić: Virus korona potvrđen kod još 59 ljudi, dvoje iz Gradiške

BANjALUKA – Zaraza virusom korona u protekla 24 časa potvrđena je kod još 59 ljudi, saopštio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Riječ je o 58 ljudi iz Srpske i jednom licu iz Brčko distrikta. Najviše oboljelih je iz Banjaluka – 22, a među novozaraženima su tri doktora i jedna medicinska sestra iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj obavljeno je 677 testiranje  laboratorijskih uzoraka, a Šeranić je naglasio da je oko osam odsto bilo pozitivno.

Kada je riječ o novozaraženima, u pitanju je 32 muškaraca i 27 žena. Šeranić je naveo da su 22 osobe iz Banjaluke, sedam iz Laktaša, pet iz Doboj, četiri iz Kotor Varoši, po tri iz Čelinca, Oštre Luke i Prijedora, po dvije iz Prnjavora, Kozarske Dubice, Gradiške i Kneževa, po jedno lice iz Dervente, Šipova Nevesinja, Trebinja, kao i jedna osoba iz Brčko distrikta.

Od novozaraženih 34 ne može da navede kontakt, dva pacijenta su putovala, odnosno došli su iz Austrije i Slovenije, a ostali su iz porodičnog kontakta.

Petnaest osoba je odmah hospitalizovano u UKC-u RS.

Ukupno je u Srpskoj zaraženo 767 osoba, a 30 je preminulo.