Naslovna Sport Selak Jovo karatista Gradiškog Nitena u konkurenciji za najboljeg sportistu Republike Srpske

Selak Jovo karatista Gradiškog Nitena u konkurenciji za najboljeg sportistu Republike Srpske

Ovaj karatista, gradiškog Nitena, ušao je u užu konkurenciju tradicionalnog izbora deset najboljih sportista Republike Srpske, u organizaciji “Glasa Srpske”.

Svaki sportski Savez u RS, delegirao je po jednog svog najuspješnijeg sportistu u tekućoj godini, a Selaka je predložio Karate Savez Republike Srpske.

U užoj konkurenciji je trenutno 19. sportista, a žiri na kojem čelu će biti proslavljeni košarkaš Nenad Krstić, odlučiće kojih 10. sportista će biti nagrađeno.

Žiri će uzeti u obzir i glasove čitalaca “Glasa Srpske”, koji svoje favorite mogu podržati slanjem poruke na broj 091 610 102, kako bi dali glas našem sugrađaninu Jovi Selaku, treba da pošaljete poruku sa sadržajem GL 10 i pošaljete na ovaj broj.

Sezona na izmaku, najbolja je u karijeri gradiškog karatiste, koji je kao reprezentativac BiH osvojio bronzanu medalju na Balkanskom šampionatu, takođe je odbranio titule prvaka BiH i RS, dakle, višestruki je prvak BiH i RS.

Ove godine takođe je osvajač tri medalje na prestižnim internacionalnim turnirima u regionu, u Beogradu i Ljubljani, te je osvojio veliki broj medalja na domaćim takmičenjima u RS i BiH.

Značajno je još istaći da se Selak bio plasirao na Evropsko prvenstvo koje je održano u maju mjesecu u Turskoj, ali zbog nedostatka finansijskih sredstava nije nastupio na istom.