Naslovna Info Gradiška Šef delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark u Gradišci (Foto)

Šef delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark u Gradišci (Foto)

GRADIŠKA – Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić danas je upriličio prijem za Delegaciju Evropske unije u BiH na čelu sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Evropske unije u BiH nj.e. Lars-Gunar Vigemarkom.

Nakon sastanka planirana je i debata pod nazivom “EU u posjeti lokalnim zajednicama”, koja će biti održana u u Kulturnom centru Gradiška, s početkom u 11.30 časova.

Domaćin debate biće šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars Gunnar Wigemark te stručnjaci za socio-ekonomski i održivi razvoj iz Srbije, Hrvatske  i Bosne i Hercegovine.

Debata se realizuje u okviru inicijative kancelarije Specijalnog predstavnika EU u BiH, a okupiće  preko 100 preduzetnika, predstavnike javne uprave, javnih preduzeća i organizacija civilnog društva te poljoprivrednike, mlade i stručnjake za ekonomski i održivi razvoj lokalnih zajednica.

Kancelarija specijalnog predstavnika EU u BiH /EUSR/ pokrenula je projekat “Lokalna zajednica prEUzima inicijativu” u okviru kojeg će posjetiti 15 lokalnih zajednica u BiH, te održati javne debate.

Riječ je o projektima Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH koji finansiraju EU i njemačka Vlada, a sprovodi GIZ, te Projektu opštinskog ekološkog i ekonomskog upravljanja koji finansira vlada Švajcarske, a sprovodi UNDP.

Moja Gradiška