Naslovna Info Gradiška Savjetnik Aleksandra Vučića: Srbiji i Srbima niko ne može zabraniti da vole...

Savjetnik Aleksandra Vučića: Srbiji i Srbima niko ne može zabraniti da vole Republiku Srpsku (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – Srbija potpuno poštuje teritorijalni integritet BiH, ali niko Srbiji i Srbima ne može zabraniti da vole Republiku Srpsku, rekao je večeras u Gradišci Milorad Veljović, savjetnik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Veljović, koji je u Gradišci u ime predsjednika Srbije primio povelju počasnog građanina, rekao je novinarima da je Srbija ekonomski ojačala, zahvaljujući čemu je ta zemlja u mogućnosti da pomogne i Srpskoj.

“Suština je da se celi ovaj region mora razvijati, što je interes svih. Niko ne treba biti protiv razvoja na ovim prostorima”, istakao je Veljović.

On je rekao da će Vučić uvijek pomagati Srpsku i krajeve BiH, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

“Osnova je da svi ekonomski jačamo kroz projekat – Otvoreni Balkan, što u Srbiji već daje pozitivne rezultate, kao i u Sjevernoj Makedoniji i u Albaniji”, naglasio je Veljović.

On očekuje da se i druge zemlje Balkana tome pridruže radi dobrobiti za svoje građane.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je povodom Dana grada – 24. aprila rekao da je povelja Vučiću zaslužena zbog njegovog neizmjernog zalaganja za razvoj Srpske i Gradiške.

Povodom Dana Gradiške, na svečanoj akademiji, povelja počasnog građanina dodijeljena je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u znak zahvalnosti što je, zajedno sa Vladom Srbije pomogao izgradnju Doma kulture “Srbija” u Novoj Topoli, otvorenog krajem 2020. godine, kao i novog objekta đečijeg vrtića u Brestovčini.

Povelju je rukovodstvo Grada uručilo savjetniku Vučića Miloradu Veljoviću koji je u ime Vučića čestitao Gradišci.

Akademija je održana u gradiškom Kulturnom centru, gđe su uručene povelje i zahvalnice i drugim pojedincima, ustanovama i preduzećima koji su doprinijeli razvoju Gradiške.

Foto galerija: