Naslovna Info Gradiška SAVEZ ZA PROMENE“ IZABARAO KANDIDATA ZA NAČELNIKA GRADIŠKE: ZORAN LATINOVIĆ PONOVO U...

SAVEZ ZA PROMENE“ IZABARAO KANDIDATA ZA NAČELNIKA GRADIŠKE: ZORAN LATINOVIĆ PONOVO U IZBORNOJ TRCI

GRADIŠKA – Kandidat „Saveza za promene“ za načelnika opštine Gradiška ponovo će biti Zoran Latinović (SDS), potvrdio je „EuroBlicu“ Đorđe Krčmar, predsednik gradiškog SDS-a.

On je rekao da ova kandidatura još nije ozvaničena ali će i to uskoro biti definisano. Krčmar smatra da je ovo realan izbor jer sadašnji načelnik, nesumnjivo ima poverenje vladajuće strukture u Gradiški a nije upitna ni podrška vrha SDS-a RS. Vetar u leđa Latinović je dobio i nakon ankete u većim opštinskim naseljima koju je inicirao PDP da bi vladajuća koalicija (SDS, PDP, SP, „Radom za boljitak“ i odbornik nacionalnih manjina) otklonila dileme u vezi zajedničkog kandidata.
-Sada je sasvim jasno, na uzorku od 1.000 ispitanika da Zoran Latinović ima najveće poverenje na području opštine te da on ponovo treba da bude kandidat za načelnika u ime „Saveza za promene“ – kazao je Radislav Dončić, jedan od čelnika Opštinskog odbora Partije demokratskog progresa. Svi drugi kandidati iste političke grupacije na anketnim listama, kažu u PDP-u pominjući Milana Švraku (PDP) na četvrtom mestu te Đorđa Krčmara (SDS), Gorana Đorđića (NS) kao i SNSD-ovce Milenka Pavlovića i Željka Sladojevića ubedljivo su ispod Latinovića. U vrhu popularnosti, prema istoj anketi navodno su Zoran Adžić, po svemu sudeći kandidat SNSD-a za načelnika u oktobru te Nikola Kragulj, bivši načelnik grada na Savi koji je član iste partije.
Kako se bliže lokalni izbori, politička kampanja za najodgovorniju funkcije je sve intenzivnija. U SNSD-u očekuju da će ime njihovog kandidata biti ozvaničeno do sredine aprila. Zoran Adžić, predsednik OO SNSD-a kaže da se na tu odluku neće dugo čekati. U DNS-u i „Izvornom SDS-u“ nisu se odrekli kandidatura za načelnika Gradiške ali konkretnu odluku još nisu doneli. Pažnju ovdašnje javnosti skrenuo je na sebe Milan Sladojević, savjetnik za pravne poslove i zastupanje u opštinskoj upravi isticanjem kandidature za načelnika Gradiške. Ovaj doskorašnji član SNSD-a smatra da će kao nezavisni kandidat pobediti na izborima. U njegovoj bivšoj partiji smatraju da je Sladojević „očito kandidat Saveza za promene podstaknut na ovaj korak u nameri da SNSD-ovom kandidatu pokvari račun“, što on demantuje.
-To je rezultat apsolutno moje odluke da se kandidujem na osnovu stva javnosti. Osetio sam trenutak u kojem treba da nešto uradim za sebe i za građane gradiške opštine – izjavio je Sladojević našoj redakciji.

SNSD u vodstvu

Prema PDP-ovom istraživanju provedenom u saradnji sa strankama iste koalicije, najpopularniji je SNSD a slede SDS, PDP, Izvorni SDS i DNS. Skromnu podršku dobili su socijalisti i naprednjaci a ostale partije nisu zabeležile bitnije poverenje građana.

Milan Pilipović EuroBlic