Naslovna Info Gradiška Sastanak gradonačelnika Adžića i predstavnika Gorske službe spasavanja Gradiška

Sastanak gradonačelnika Adžića i predstavnika Gorske službe spasavanja Gradiška

Gradiška – U petak, 27. maja u Gradskoj upravi grada Gradiška održan je sastanak gradonačelnika grada Gradiška Zorana Adžića i predstavnika Gorske službe spasavanja Gradiška koja je formirana kroz projekat “Sigurni zajedno – Prevencija rizika u prekograničnom području” .

Cilj sastanka bio je predstavljanje dosadašnjih aktivnosti u okviru pomenutog projekta, kao i predstavljanje dodatnih aktivnosti koju su sprovedene. Uspostavljena je saradnja sa Crvenim krstom Gradiška, članstvo u Savezu GSSRS i Savezu GSSuBiH, te pohađanje raznih edukacija s ciljem jačanja članstva. Uspješno su završeni sljedeći kursevi: SAR, digitalna kartografija, planinarenje (ferata) i pružanje prve pomoći.

Predstavnici GSS Gradiška izrazili su zahvalnost Gradskoj upravi za uspostavljanje Gorske Službe spasavanja Gradiška, nabavku profesionalne opreme za nesmetani rad GSSa, specijalizovanig vozila te rekonstrukcije Edukativnog Trening Centra u selu Kozara, a sve s ciljem prevencije i reagovanja u slučaju prirodnih nepogoda te drugih kritičnih situacija, gdje je potrebna specijalizovana podrška i stručan i obučen tim spasioca.

Gradonačelnik je pohvalio dosadašnji angažman svih članova GSSa u dosadašnjim aktivnostima te je obećao da ce podržati i buduće aktivnosti tokom, a i nakon završetka projekta.

Kao znak zahvalnosti gradonačelnik je postao počasni član GSS Gradiška te su mu predstavnici GSS-a uručili majicu GSS Gradiška.

Podsjećamo da je projekat “SAFE TOGETHER – Risk prevention in cross border area” finansiran od strane EU kroz program prekogranične Interreg saradnje: IPA CBC HR-BA-ME2014-2020. Vodeći partner na ovom projektu je Direktorat za zaštitu i spasavanje Crne Gore, a grad Gradiska i grad Daruvar su partneri na projektu.

Izvor: GSS Gradiška