Naslovna Info Saradnja Kulturnog centra i islamske zajednice u Gradišci (Foto)

Saradnja Kulturnog centra i islamske zajednice u Gradišci (Foto)

GRADIŠKA – Kulturni centar i Medžilis islamske zajednice Gradiška mališanim iz vrtića omogućili su besplatno gledanje crtanog filma.

djeca 3

Dirketor Kulturnog centra Željko Blagojević kaže da je ovo jedan pozitivan primjer koji trebaju i drugi slijediti.
djeca 5
-Ovo je jedna od rijetkih primjera da je neko na ovaj način ponudio pomoć ovoj ustanovi, a na isti način želio da animira i ostale privredne subjekte da pomognu koliko mogu kulturne manifestacije i projekte – istakao je Blagojević.
djeca 2
Glavni imam Islamske zajednice u Gradišci Zejnil efendija Latifović zahvaljujući se na saradnji rekao je da je kruna svega stvorenog čovjek,a na toj kruni dragulji su djeca.
-Ona su naš život, naše najveće blago, sreća, radost i budućnost – rekao je Latifović.
djeca 6
On je naveo da društvo treba činiti sve kako bi se na što bolji način usrećila djeca, a s druge strane od njih napravili humani i tolerantni ljudi u društvu u kojem odrastaju.

djeca 4

Osim ovog,  predstavnici Kulturnog centra i islamske zajednice dogovorili su još nekoliko zajedničkih projekata koje ćeu narednom periodu da realizuju.

-Zajedno ćemo kandidovati ideje prema fondovima u javnom partnerstv – rekao je Blagojević

Ovim projektom besplatnog gledanja crtanog filma koji finansira islamska zajednica obuhvaćeno je oko 130 mališana. Osim djece iz vrtića crtani film moćiće pogledati i korisnici Centra za dnevni boravak u Gradišci.

Info+ kablovski kanal