Naslovna Info Gradiška Saobraćajna nesreća u Kozarskoj Dubici – Razbijen načelnikov „Pasat“

Saobraćajna nesreća u Kozarskoj Dubici – Razbijen načelnikov „Pasat“

Službeni automobil „Pasat“ načelnika Opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutra razbijen je u saobraćajnoj nezgodi u petak naveče u ovom gradu.

dubica03 velika ostecenja na vozilu

Vozilom je upravljao Zlojutrov vozač Branislav Janjuz koji nije povređen. Njega je policija privela zbog vađenja krvi kako bi se utvrdilo da li je u alkoholisanom stanju. Iz Doma zdravlja nismo dobili informacije o ovoj analizi niti se policija iz Kozarske Dubice i CJB Prijedor oglasila tim povodom.

Lakše telesne povrede zadobila je Dubičanka Gordana Babić koja je upravljala drugim automobilom, sa kojim se Janjuz sudario. Babićeva je nakon ukazane pomoći u dubičkom Domu zdravlja prebačena u Opštu bolnicu Gradiška ali je u nedelju, potvrdili su nam iz ove ustanove, puštena na kućno lečenje. Sa njom je u vozilu u vreme udesa bilo dete porodičnih prijatelja iz Beograda koje nije povređeno.

Okolnosti ovog udesa, o čemu se uveliko priča u Kozarskoj Dubici, biće utvrđene vrlo brzo. Mile Zlojutro, opštinski načelnik kazao je „Euroblicu“ da on nije bio u vozilu za vreme udesa niti mu je poznato kojim povodom i gde je njegov vozač putovao.

-Nisam dao nikakav nalog za službeni put, mada ne isključujem mogućnost da je to uradio neko od mojih saradnika. Za sada nemam informacija koje bi to potvrdile. Isto tako, nije mi poznato da li je u „Pasatu“ bilo suvozača, ko je izazvao udes ni da li je Janjuz bio pijan – rekao nam je Zlojutro očekujući rezultate istrage, kako bi mogao preduzeti adekvatne mere.

-Ukoliko se ispostavi da je moj vozač zloupotrebio službeni automobil i izazvao nesreću, biće preduzete sankcije protiv njega. Nemam nameru da bilo šta skrivam nego ću postupiti po zakonu i u skladu sa svojim moralnim načelima – naveo je Zlojutro.

M.PILIPOVIĆ, G.ĐUKIĆ