Naslovna Foto dana SADNJA ZELENILA U STARAČKOM DOMU U GRADIŠKI: Vaskrs dočekuju u cvjetnim bojama...

SADNJA ZELENILA U STARAČKOM DOMU U GRADIŠKI: Vaskrs dočekuju u cvjetnim bojama i aranžmanima

GRADIŠKA – Štićenici Doma za stare osobe i zaposleni u “Rezidenciji Bakić” u centru Gradiške, vaskršnju subotu koriste za uređenje zelenila u svome dvorištu. Oni su odlučni da Vaskrs dočekaju u cvijeću i među sadnicama drugog ukrasnog bilja. Ovoj akciji veoma su se obradovali. Među njima je Vid Opačić, porijeklom iz Suvaje kod Bosanske Krupe koji je u najveći gradiški dom došao iz Zagreba.

– Radujem se svakoj akciji, kao i ostali koji su u ovom domu pronašli ugodan kutak za starost. Sadimo cvijeće i baš nas to usrećuje. Moja supruga Štefica je takođe zasukala rukave i sadi cvijeće. Mi priorodu volimo i želimo da doprinesemo unapređenju ambijenta u kojem smo odlučili živjeti – rekao je Vid Opačić za Srpskainfo.

Foto: Ustupljena fotografija /Helena Bakić/

U ovoj ustanovi nabavili su hiljadu sadnica cvijeća koje planiraju danas zasaditi. – Ovo je dio našeg programa, dio takozavne okupacione terapije koju redovno provodimo. Sve to radimo u skladu sa preporukama Štaba za vanredne situacije strogo vodeći računa o propisanim mjerama. U domu nemamo inficiranih virusom Korona, svi štićenici su u svojevrsnom karantinu, prije više od mjesec dana zabranili smo posjete a dezinfekciju obavljamo po nekoliko puta dnevno – rekao je Kristijan Bakić, direktor Doma za stare osobe u Gradiški.

Foto: Ustupljena fotografija /Helena Bakić/

Podsjećamo, prethodno je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao za naš portal da u staračkim domovima u Gradiški nema inficiranih korona virusom i da je situacija u ovim ustanovama veoma dobra. To potvrđuje i današnji izvještaj Alena Šeranića, ministra zdravlja Republike Srpske koji je rekao da među zaraženim nema osoba iz Gradiške.