Naslovna Info SAD uvele sankcije ministru Alenu Šeraniću

SAD uvele sankcije ministru Alenu Šeraniću

VAŠINGTON – SAD uvele su sankcije ministru zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alenu Šeraniću.

Na ažuriranoj listi Kancelarije za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija SAD, koja je zadužena za primjenu američkih ekonomskih i trgovinskih sankcija, za  Šeranića se  navodi samo da je građanin BiH, ali nije objavljena njegova funkcija.

Šeranića je vijest o uvođenju sankcija zatekla na sjednici Narodne skupštine RS. Kazao je da je sve, što je radio u protekle četiri godine kao ministar, bilo u interesu građana RS.

– Uloga Alena Šeranića je ta da radi u interesu građana Srpske, da radi na unapređenju zdravstvene zaštite zdravstvenih ustanova, na stvaranju novih bolnica, novih vidova terapija, na poboljšanju socijalne zaštite. Na svemu tome sam radio u ove četiri godine i tome ostajem posvećen –  rekao je Šeranić.

Dodao je i da odlično poznaje pravne normative te da nastavalja da radi i dalje kao do sada.

 – Kao dugogodišnji državni službenik vrlo dobro znam i Zakon o Savjetu ministara, Ustav BiH, Ustav RS i znam šta su nadležnosti Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS. kao član tima Vlade RS, ostajem na tome da svjesno i odgovorno obavljam sve ove poslove, koji me kao ministra sljeduju –  istakao je on.

Pored Šeranića, sankcije su uvedene i predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari.

Na ažuriranoj listi Kancelarije za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija SAD, koja je zadužena za primjenu američkih ekonomskih i trgovinskih sankcija, navedeno je da je Čavara građanin BiH i predsjednik Federacije BiH.