Naslovna Gradovi Ribolovac Nebojša Šarić iz Kaoca upecao soma od 33 kilograma

Ribolovac Nebojša Šarić iz Kaoca upecao soma od 33 kilograma

SRBAC – Nakon što je u aprilu prošle godine upecao soma od 20, a u januaru ove godine od 15 kilograma, strastveni ribolovac Nebojša Šarić iz Kaoca ostvario je danas najveći ulov u svojoj karijeri. Ploveći Vrbasom, kod ušća u Srpcu, uspio je upecati soma teškog čak 33 kilograma i dugačkog 170 centimetara!

Do ovog nesvakidašnjeg trofeja stigao je potpuno neočekivano, jer je jutros izašao na vodu da se provoza čamcem i tada je primijetio većeg soma u jednom brzaku.

„Otišao sam kući poslije toga, završio obaveze i odlučio oko podneva da odem na taj brzak. Od pribora za pecanje sam ponio provjeren komplet za varaličarenje soma, štap Sportex Black Pearl od 90 grama i dužine 2.40 metara, sa mašinicom Daiwa BG 4500 i špagom 0,45 Power Pro, a varalica je bila vobler Rapala Super Shad Rap od 14 centimetara. Polako sam prišao čamcem na poziciju da što manje uznemirim ribu. U drugom zabačaju mi je som uzeo varalicu i borba je počela“, priča Nebojša.

Odmah je znao da je u pitanju pravi kapitalac, jer ga nije mogao kontrolisati, iako je imao jak pribor.

„Bio sam potpuno sam u čamcu i zabrinuo sam se za krajnji ishod. Odlučio sam da odvežem sidro i krenem za somom. Ubrzo sam ga sustigao i bio mi je ispod čamca. Stalno se podvlačio pod čamac i ja sam hodao od prednjeg do zadnjeg kraja da se ne bi upetljao u elisu vanbrodskog motora. Napokon se umorio i došao nadohvat ruke i tada sam ga dočekao sa kukom. Kada sam ga uvukao u čamac vidio sam da sam upecao svoj novi rekord. Kakva je bila borba dovoljno govore i potrgane udice na varalici“, kaže Nebojša.

Dodaje da je u martu ove godine mogao upecati duplo većeg soma, ali mu se otkačio i pobjegao.

Nebojša se ribolovom bavi više od tri decenije i za to vrijeme je ulovio na desetine krupnih primjeraka, a one sitnije ne može ni izbrojiti. Upecao je smuđa od šest kilograma a za ulovljenog bucova teškog 4,5 kilograma osvojio je nagradu pretprošle godine na takmičenju u Sremskoj Mitrovici.

Priznaje da mu u posljednje vrijeme somovi naročito idu od ruke, ulovio ih je mnogo, od kojih su neki težili od deset do 16 kilograma, a prošlogodišnji od 20 kilograma do danas je bio ubjedljivo najveći.

„Osjetio sam da ću ove godine nadmašiti rekord i da ću iz Save izvući većeg soma, što sam i najavio. Ima ih dosta na ovom području i vjerujem da ću do kraja godine ponovo oboriti rekord – kaže Nebojša koji je i član Sportsko-ribolovnog udruženja “Bistro” iz Srpca.

Izvor: Radio Srbac