Naslovna Info Gradiška “REDOVNO IZMIRUJEMO OBAVEZE”: Korona kreše budžetske prihode u Gradiški

“REDOVNO IZMIRUJEMO OBAVEZE”: Korona kreše budžetske prihode u Gradiški

GRADIŠKA – Od početka pandemije virusa korona u Gradiški je došlo do znatnog pada prihoda u gradskom budžetu, mada se to nije drastičnije odrazilo na funkcionisanje lokalne vlasti i obaveze prema budžetskim korisnicima.

Smanjenje prihoda, kazao je za Srpskainfo gradonačelnik Zoran Adžić, počelo u aprilu i maju kada su uplate od PDV-a, u odnosu na isti period prošle godine, smanjene za 1.500.000 KM.

-Nastojimo da budžetski korisnici ni u ovom periodu ne osjete manjak novca. Mi prema njima redovno izmirujemo sve obaveze. Realno je očekivati da tokom godine, sve dok traje pandemija, veće finasijske poteškoće, ali ne odustajemo od borbe da zadržimo dobar budžetski kurs  – rekao je Adžić.

Opredjeljenje lokalne uprave je, kazao je on, da zadrži pozitivan tok investicija, po čemu se Gradiška izdvaja u ovoj regiji.

– Gradili smo infrastrukturu, podržavali privredu i stvarali uslove za zapošljavanja. To potvrđuje i činjenica da je na kraju prošle godine u Gradiški bilo zaposleno 2.200 radnika više nego 2016. godine, te da je izvoz veći za 70 miliona maraka. – naglasio je Adžić.

Gradiški gradonačelnik je istakao da je od sredine marta prioritet Štaba za vanredene situacije zaštita zdravlja građana, te pohvalio Higijensko-epidemiološku službu Dom zdravlja i Bolnicu.

Oni su podnijeli  veliki teret održavanja povoljne epidemiološke situacije u Gradiški.