Naslovna Specijal PR-Marketing Redizajnirani web portal Priče sa granice: Donosimo priče sa (bez) granica

Redizajnirani web portal Priče sa granice: Donosimo priče sa (bez) granica

Novi web portal www.pricesagranice.com je internet mjesto na kojem možete pronaći sve najvažnije vijesti i priče iz pograničnih dijelova Bosne i Hercegovine. Ideja je nastala kao rezultat zajedničkog rada i zalaganja urednika i novinara medija iz pet pograničnih dijelova BiH, Radija Osvit iz Zvornika,  Feral radija iz Кalesije, Trend radija  iz Velike Кladuše te web portala Direkt iz Trebinja  i portala Micro mreža iz Gradiške. Ovih pet lokalnih zajednica koje su smještene u dva bh. entiteta, povezuje položaj na granici i udaljenost od političkih i kulturnih centara. 

„Činjenica je da je bh. medijskom prostoru nedostajao jedan ovakav web portal. Jedinstveno mjesto na kojem će svi građani Bosne i Hercegovine moći pronaći sve informacije o dešavanjima u pograničnim mjestima naše zemlje, servisne informacije ukoliko planiraju putovanje ali i priče o lokalnom stanovništvu, uspjesima ovdašnjih ljudi te najvećim problemima s kojima se susreće stanovištvo pograničnih područja“ – kaže Bojan Trgić, član uredničkog kolegija web portala Priče sa granice.

Na redizajniranom web portalu Priče sa granice, osim vijesti i priča sa granice sa Srbijom, Crnom Gorom i Hrvatskom, posjetioci mogu pronaći i podcaste te različite video sadržaje. 

Dijeljenjem zajednički proizvedenih sadržaja, udruženi mediji iz pet lokalnih zajednica će doprinijeti povećanju kritičkog razmišljanja stanovništva ali na neki način, dešavanja sa granica, približiti svim stanovnicima Bosne i Hercegovine.

„Smatramo da je važno da priče iz ovih područja mogu čitati svi stanovnici Bosne i Hercegovine i to na jednom mjestu. Naša misija je promocija i razmjena lokalnih tema značajnih za običnog čovjeka,  te pružanje medijskog prostora običnim ljudima. Nadamo se da će sve to doprinijeti  demokratskim promjenama u našim sredinama“ – pojasnio je Fuad Halilović, član uredničkog kolegija web portala Priče sa granice.

Zorana Petković, članica uredničkog kolegija web portala Priče sa granice, smatra da svi građani BiH na ovom portalu mogu pronaći interesantne sadržaje. 

„Priče o životu na granici i priče o običnim ljudima koji postižu neobične uspjehe, mogu biti interesantne svima. Zato pozivam sve bh. građane da posjete web portal i pronađu priče koje će im biti interesantne“ – zaključila je. 

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).