Naslovna Info Gradiška Reakcije na izbore u gradiškim mjesnim zajednicama: Zadovoljstvo u SNSD, DNS i...

Reakcije na izbore u gradiškim mjesnim zajednicama: Zadovoljstvo u SNSD, DNS i među grupama građana

GRADIŠKA – Najviše razloga za zadovoljstvo,  nakon pobjede u 41 od ukupno 55 mjesnih zajednica, imaju u SNSD, što je za Srpskainfo potvrdio Zoran Adžić, predsjednik ove partije.

On je naglasio da je ovaj uspjeh izuzetan i potvrda političke dominacije SNSD koji ima ubjedljivo najveće povjerenje.

– Primarno je da smo u fer i korektno atmosferi izabrali nove savjete mjesnih zajednica. Ja sam prezadovoljan jer je SNSD samostalno pobijedio u 41 mjesnoj zajednici a sa koalicionim partnerima još pet, što čini ukupno 46 mjesnih zajednica. To je dokaz ispravnosti i dobrog puta sadašnje politike koja ima, potvrđeno je ovim rezulatima, najveće povjerenje građana u novijoj političkoj epohi – rekao je Adžić karakterišući ove rezultate kao maestralnu pobjedu.

– To je rezultat našeg dugogodišnjeg rada i saradnje sa stanovništvom na cijelom području. Mi smo u kontaktu sa mjesnim azjendicama, dolazimo u te sredine, prepoznajemo problem na koje oni ukazuju i rješavamo ih putem projekata – smatra Zoran Adžić.

Karakteristika izbora ipak je mala izlaznost birača (7627) odnosno 13,81 odsto od ukupno upisanih 55225 birača.

Razloge možemo pretpostaviti, smatraju u Gradskom odboru DNS-a, a među glavnim je uloga mjesnih zajednica u postupku predlaganja i donošenja odluka, bitnih za ove sredine. Takođe je evidentna sumnja građana da njihove mjesne odnosno savjeti mogu bitnije doprinijeti da se situacija u njihovim mjestima mijenja ka boljem.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

– Demokratski narodni savez je sa svojim listama učestvovao u pet mjesnih zajednica i mi smo zadovoljni rezultatom. Od toga pobijedili smo u četiri mjesne zajednice, Gašnici, Žeravici, Kozincima i Seferovcima dok je u Bistrici, u Savjet MZ izabran jedan član DNS – izjavio je za Srpskainfo Dane Malešević, predsjednik Gradskog odbora DNS.

On je napomenuo, kao veoma važnom činjenicu, da su izbori održani u demokratskoj atmosferi, bez incidenata ili većih problema. Od opozicionih partija, prednječi PDP sa pobjedama u dvije mjesne zajednice.

Radislav Dončić, predsjednik Gradskog odbora PDP, rekao je za Srpskainfo da je zadovoljan izbornik rezultatima.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RINGIER

– Mi smo direktni pobjednici u Jablanici i Bok Jankovcu. Isto smatramo i za Kočićevo gdje je pobijedio Aktiv žena predvođen našom članicom Željkom Despotović. Takođe, kandidat PDP-a izabran je i u Savjet MZ Romanovci – rekao je Dončić.

Kandidati SDS pobijedili su u jednoj mjesnoj zajednici. Isti uspjeh postigla je i Ujedinjena Srpska. Različite grupe građana pobijedile su u šest mjesnih zajednica.

Izvor: Srpska info / Milan Pilipović