Naslovna Video Razotkriven misterij – napokon znamo kako su se gradile piramide!

Razotkriven misterij – napokon znamo kako su se gradile piramide!

Tisućama godina tajna o izgradnji piramida u Egiptu zbunjivala je svijet.Kako li su samo transportirali ogromne kamene blokove!? Nizozemski znanstvenici pronašli su odgovor koji ne može biti jednostavniji, a radi se o kombiniranoj upotrebi pijeska i vode… Vrijedi pogledati!

60972937-zemlja-piramide-egipat-misterij-saonice-pijesak-voda
U Egiptu postoji čak 118 piramida. Barem ih je toliko do sada otkriveno. Najpoznatija je i najveća ona Keopsova. Bila je visoka 145,75 m ali se tokom godina zbog erozije i krađe materijala snizila za desetak metara. Iako je sve puno hijeroglifa i crteža, do dana današnjeg nismo sigurni kako su se piramide gradile tolikom preciznošću. 

Trebalo je 4000 godina da bi skupina znanstvenika iz Nizozemske ponudila jednostavan odgovor. Teorije su bile razne, od drvenih klada do – vanzemaljaca. Nizozemci danas tvrde kako su Egipćani teške kamene blokove stavljali na neku vrstu saonica, koje su zatim vukli po vlažnom pijesku. Ako se pogodi točan omjer vode i pijeska – za duplo se smanjuje snaga potrebna za vuču saonica. 

Detaljnije objašnjenje pogledajte u videu, pa nam javite slažete li se s tom teorijom, ili smatrate da su to samo kockice za jamb nekih vanzemaljaca koje su se slučajno rasule po Zemlji?

 

Preuzeto sa dnevnik.hr