Naslovna Info Hronika Rasvjetljena pljačka džamije u Orahovi

Rasvjetljena pljačka džamije u Orahovi

GRADIŠKA – Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, identifikovali su i lišili slobode lice S.B. iz mjesta Orahova, grad Gradiška, za koje postoji sumnja da je počinilo krivična djela ,,Teška krađa“.

Staničnom odjeljenju policije Orahova, 13.01.2021. godine oštećeni je prijavio da je izvršena provala u vjerski objekat – džamiju u mjestu Orahova, grad Gradiška, navodeći da je na isti način izvršena provala vjerskog objekta i u mjesecu oktobru 2020. godine.

Policijski službenici PU Gradiška operativnim radom na terenu došli su do saznanja da je izvršilac krivičnog djela Teška krađa lice S.B. i maloljetno lice Đ.H. , oba iz mjesta Orahova, grad Gradiška. Daljim radom utvrđeno je da su gore navedena lica pronašla ključ ulaznih vrata vjerskih objekata u mjestu Orahova, ušli u unutrašnjost istih, te upotrebom podesnog alata i fizičke snage izvršili provalu u kutije u kojima su se nalazili dobrovoljni prilozi, odnosno novac u raznim apoenima u iznosu od oko 3.000,00 KM. Nakon izvršenja gore navedenih krivičnih djela, lica su po izlasku iz vjerskih objekata – džamija, ponovo iste zaključali i ključ ostavili na mjestu gdje su ga i pronašli.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lica ispitaju na navedene okolnosti i da se prema maloljetnom licu, preduzmu mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske, a da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnin djelima.