Naslovna Sport Fudbal Raspudić za nova tri boda Kozare

Raspudić za nova tri boda Kozare

Pred oko stotinjak gledalaca na Gradskom stadionu u Gradišci odigrana je utakmica 5. kola Lige za prvaka I lige Republike Srpske u kojoj je FK Kozara savladala Podrinje iz Janje sa 1-0.

 Od prve minute fudbaleri Kozare imaju loptu više u svom posjedu, ali u prvih petnaestak minuta bilježimo tek pokušaje Petkovića i Kukavice. Pokušavaju da uzvrate gosti iz Janje, ali šut Došle Modić sigurno hvata. Nastavlja se Kozarina inicijativa, pokušava Petrović, ali je Avramović siguran. Priliku da dovede Kozaru u vođstvo propušta Glišić u 31. minuti, kada Avramović njegov šut sa ivice peterca nogom skreće u korner.  Korner izvodi Glišić, kratko do Maksimovića, koji odlično centrira i pronalazi Raspudića koji glavom zakucava loptu u mrežu Podrinja za vođstvo Kozare od 1-0. Par minuta kasnije odlično sa lijeva centrira Petrović, ali Glišić ne stiže zahvatiti loptu. Pokušava Kukavica u 39. minutu iz daljine ali je neprecizan. Šut Petkovića u 42. minuti blokira Soldatović, koga silina udarca ostavlja na zemlji.

 U drugom poluvremenu Kozara nastavlja još agresivnije. Već u 47. minuti Gavrić odlično pronalazi Glišića, ali ovaj nespretno zahvata loptu i ona pored već savladanog golmana Podrinja umjesto u gol odlaui u gol-aut. Samo dva minuta kasnije, Šakić pronalazi Glišića, koji ponovo promašuje prazan gol Podrinja. U 59. minuti ponovo Glišić izlazi pred Avramovića, ali golman Podrinja odlično reaguje i brani, da bi na loptu natrčao Lolić i jako šutirao, ali Avramović, sigurno danas najbolji pojedinac u redovima gostiju, ponovo krajnjim naporom spašava svoju mrežu. Pokušavaju gosti iz kontranapada da uzvrate, ali Soldatovićev i Zekićev pokušaj Modić sigurno zaustavlja. U 75. minuti mladi Sladojević odlično pronalazi natrčalog Gavrića, koji šutira glavom, ali zamalo pored gola. Dva minuta kasnije, sa ivice šesnaesterca jako šutira Kondić i trese stativu gol Podrinja. Pokušava Kukavica, pa Šakić, da bi u 85. minuti odbrana Podrinja krajnjim naporom izblokirala njegov šut iz blizine. Na loptu natrčava Lolić, ali je šalje zamalo preko gola Podrinja i rezultat se do kraja ne mijenja, te Kozara dolazi do nova tri boda.

 Sljedeće subote, 18. 05. 2019. godine FK Kozara je ponovo domaćin. Na Gradskom stadionu u Gradišci u okviru 6. kola Lige za prvaka I lige Republike Srpske ugostiće Rudar iz Prijedora. Utakmica počinje u 17 časova.

FK Kozara (Gradiška): Modić S., Petrović O., Raspudić B., Maksimović S. (od 56. min. Lolić D.), Šakić M., Glišić D. (od 70. min. Sladojević M.), Gavrić N., Novaković M. (od 46. Ostojić B.), Petković V., Kondić A., Kukavica A., trener Janković I., nisu igrali: Dončić D., Komljenović D.,  Đurić L., Stjepanović N.

Podrinje (Janja): Avramović M., Mandić V., Zekić V., Klasanović J., Iljić S., Došlo D., Đokić A., Tomić V., Rakić S., Purić M. (od 83. min. Ćelamahmetović A.), Soldatović K.,  trener Tonković B., nisu igrali: Ćurčić S., Rešidović S., Mehanović A.